Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenCedeo-onderzoek: Opleidingen FME College scoren zeer hoog

Cedeo heeft onlangs een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. FME College steeg in de waardering van 90 naar maar liefst 96% en mag daarom de komende twee jaar opnieuw de vermelding 'Cedeo-erkend' voeren. Tijdens het klanttevredenheidsonderzoek benadert Cedeo (opleidings)functionarissen en opdrachtgevers met een aantal gerichte vragen over hun ervaringen. Centraal staat de vraag in hoeverre het instituut erin is geslaagd gewekte verwachtingen en gedane beloften daadwerkelijk waar te maken. Om een Cedeo-erkenning te krijgen, moet tenminste 80% van de benaderde opdrachtgevers zich uitspreken in termen van 'tevreden' tot 'zeer tevreden'.

De referenten zijn ondervraagd over de onderdelen voortraject, opleidingsprogramma, uitvoering,  opleiders, trainingsmateriaal, accommodatie, natraject, organisatie en administratie, relatiebeheer, prijs-kwaliteitverhouding en tevredenheid opleiding/samenwerking totaal. Over het opleidingsprogramma werd onder meer gezegd: "We hebben het maatwerkprogramma helemaal toegespitst op wat wij als bedrijf belangrijk vinden", en "Het opleidingsprogramma voldeed aan de wensen die ik in samenwerking met het managementteam had opgesteld." Ook de opleiders kregen een hoge waardering in het onderzoek. "De trainer kent ons bedrijf en onze bedrijfscultuur. Ik kan heel goed met hem samenwerken en er is chemie tussen hem en de deelnemers. Het is duidelijk dat de docenten veel ervaring hebben. Ze weten waar ze het over hebben en kunnen het ook nog eens goed overbrengen."

 

Er zijn in Nederland naar schatting ruim 8.500 commerciële opleidingsinstituten die een veelvoud aan maatwerk- en open opleidingen aanbieden. Voor veel opleidingsfunctionarissen vormt dit enorme aanbod een onoverzichtelijk en, in kwalitatieve zin, ondoorgrondelijk geheel. Daarnaast zijn er enkele duizenden organisaties die zich richten op het brede terrein van organisatieadvies, juridisch advies en intensieve begeleiding door middel van coaching. Om zicht te bieden op instituten die aantoonbaar naar tevredenheid van bedrijven en organisaties cursussen, trainingen, opleidingen, organisatieadvies of coaching hebben verzorgd, voert Cedeo te Rotterdam klanttevredenheidsonderzoeken uit onder inkopers van deze diensten. Op dit moment zijn op deze wijze zo’n 800 instituten op basis van marktwaardering geselecteerd en in het Cedeo-bestand opgenomen.

 

FME College

 Nieuwe cao Metalektro

Nieuwe cao Metalektro
Laat je stem horen
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!

Footer