Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenAgenda

Seminar
Rondetafelsessie Continuous Improvement bij Lely
Op 28 november vindt de derde Round Table van dit jaar plaats vanuit het Lean Management Network. Het accent van de dag ligt op het thema Continuous Improvement bij Lely. Na een algemene introductie van de Lely Groep volgt het Lely Business System (Lean) een presentatie over de Continuous Improvement gerelateerde strategie waarna u wordt uitgenodigd om over drie thema’s van gedachten te wisselen door middel van workshops.
Workshop
Asia All-In, cultuurtraining Azië
U wilt zaken gaan doen in Azië? Maar hoe pakt u dat aan? En vooral: hoe gaat u effectief om met Aziatische zakenmensen? Elycio Talen laat u in één dag kennis maken met China, Japan, Korea en Singapore. Naast de enorme kansen die de Aziatische markt tegenwoordig te bieden heeft, krijgt u ook te maken met tal van uitdagingen. Onze workshop geeft antwoord op een aantal van die uitdagingen zodat Azië en zijn mensen aan het einde van de workshop concreet en begrijpelijk zijn geworden.
Evenement
Agro Food & Technology Week
FME brengt samen met Wageningen UR en TNO van 1 tot en met 4 december 2014 de keten bij elkaar tijdens de Agro Food & Technology Week.
Handelsmissie
DES Uitgaande Missie Qatar
Qatar is de grootste LNG exporteur van ter wereld. Energy efficiency en process efficiency zijn belangrijke onderwerpen thema’s in de regio waar Nederlandse kennisinstellingen en Nederlandse toeleveranciers met vernieuwende technologieën een bijdrage aan kunnen leveren.
Workshop
Vertrouwenspersoon
De training Vertrouwenspersoon is voor werknemers die collega´s opvangen en begeleiden bij ongewenste omgangsvormen op het werk. In de training komen preventie en signalering van ongewenst gedrag aan de orde, en opvang en nazorg van slachtoffers. Deelnemers oefenen met het voeren van gesprekken met slachtoffers.
Workshop
Personeel werven via social media
Werkzoekenden oriënteren zich massaal via internet. Op Social Media kunnen gebruikers met elkaar communiceren en informatie delen. Inmiddels heeft het merendeel van de Nederlandse internetters profielen op sites als: LinkedIn, Twitter en Facebook. Het gebruik van Social Media om vacatures onder de aandacht te brengen, biedt organisaties de kans om succesvoller personeel te werven.
Evenement
Cleantech Business Day 2014
Hét nationale event van de Nederlandse Cleantech sector Op 9 december 2014 is de Cleantech Business Day in het WTC Rotterdam dé landelijke ontmoetingsplek voor ontwikkelaars, producenten, afnemers en financiers van Cleantech. De markt voor schone en duurzame technologie groeit wereldwijd met ruim 20% per jaar. Met een verwacht volume van 1.600 miljard euro zal de Cleantech sector in 2020 een van de belangrijkste economische sectoren zijn.
Workshop
Samenwerken met de ondernemingsraad
Als directeur of als personeelsmanager zult u het overleg met de ondernemingsraad voeren of daarbij betrokken zijn. Het is van belang dat u uw bevoegdheden en plichten kent, maar ook weet welke taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden de ondernemingsraad heeft.
Seminar
Seminar Installatieconcepten voor morgen
Het FME Cluster Gebouwde Omgeving, UNETO-VNI en Platform 31 organiseren op donderdag 11 december het seminar 'Installatieconcepten voor morgen'. Drie vooraanstaande sprekers vertellen over hun praktijkervaring en geven hun visie op de toekomst.
Workshop
Wegwijs in de CAO Metaal en Techniek (Kleinmetaal)
Workshop voor (lijn)managers, P&O’ers en (salaris)administrateurs U bent verantwoordelijk voor P&O of geeft leiding in een bedrijf dat valt onder de CAO voor de Metaal en Techniek (kleinmetaal). U bent bekend met algemene wet- en regelgeving maar nog niet voldoende ingevoerd in de specifieke arbeidsvoorwaardelijke zaken die de CAO allemaal regelt.
Workshop
Omgaan met lastige klanten aan de telefoon
Als telefonisch medewerker , op bijvoorbeeld een klantenservice, de commerciële binnendienst of een helpdesk, bent u (vaak eerstelijns) het aanspreekpunt voor uw klanten. Heel vaak is de aanleiding voor de klant niet zo prettig omdat hij/zij bijvoorbeeld te maken heeft met een onduidelijkheid, een storing of een klacht. En u heeft als handicap dat u slechts verbaal kunt communiceren. Dat maakt het vak lastig, maar daar ligt ook de uitdaging!
Workshop
Workshops Actualiteiten Arbeidsrecht; onmisbaar voor iedere P&O’er!
Heeft u de workshops Actualiteiten Arbeidsrecht in oktober gemist? Dan kunt u zich nu inschrijven voor de extra workshops die FME Advocaten in december 2014 organiseert. Wegens groot succes worden de workshops Actualiteiten Arbeidsrecht van oktober in december 2014 herhaald. In de workshop wordt aandacht besteed aan nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht, zoals nieuwe wetgeving en recente rechterlijke uitspraken. Een praktijkgerichte workshop die voor iedere P&O’er onmisbaar is.
Handelsmissie
Healthcare Missie naar de Wereldbank
Van 3 t/m 5 maart 2015 organiseert Task Force Health Care (TFHC), in samenwerking met de Nederlandse ambassade te Washington D.C., een specifieke healthcare missie naar de Washington D.C. voor de Nederlandse Life Sciences & Health sector. De missie staat in het teken van de Wereldbank Groep.
Beursdeelname
Holland Energy House op Hannover Messe 2015
Unieke kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen Op het gebied van techniek is er één beurs wereldwijd die met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: de Hannover Messe. In 2013 trok deze beurs 6.550 exposanten uit 62 landen met 220.000 bezoekers uit 93 landen. Dit is hét evenement voor de technologische industrie, met hooggekwalificeerde internationale bezoekers en een aantrekkelijk omlijstend programma. Voor deze editie van de Hannover Messe kunnen bedrijven, organisaties en kennisinstellingen in de energiesector zich door middel van het Holland Energy House presenteren in hal 27, Energy Generation and Storage.
Beursdeelname
Holland High Tech House op Hannover Messe 2015
Unieke kansen voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen Op het gebied van industrie is er één beurs wereldwijd die met kop en schouders boven alle andere uitsteekt: De Hannover Messe. In 2014, toen Nederland gastland was, trok deze beurs 5000 exposanten uit meer dan 100 landen met 180.000 internationale bezoekers. Dit is hét evenement voor de technologische industrie, met hooggekwalificeerde internationale bezoekers en een aantrekkelijk programma.
Beursdeelname
Holland Paviljoen op China Medical Equipment Fair 2015
Van 15 t/m 18 mei 2015 vindt in Shanghai de medische vakbeurs China Medical Equipment Fair (CMEF) 2015 plaats. Deze beurs vindt twee keer per jaar plaats en de lente editie is de meest internationaal georiënteerde versie. In 2014 telde de CMEF maar liefst 92.399 bezoekers (uit 140+ landen) en 2.800 exposanten uit 26 landen.
Beursdeelname
Holland Paviljoen op Power-Gen 2015
Van 9 tot en met 11 juni 2015 vindt in de RAI in Amsterdam de vakbeurs Power-Gen Europe 2015 plaats. Jaarlijks nemen steeds meer bedrijven en organisaties uit de energiesector deel aan de Power-Gen Europe. Ook volgend jaar is de Nederlandse industrie prominent aanwezig met een Holland Paviljoen. Zeker nu deze editie in Nederland wordt gehouden. We willen graag aan de wereld zien wat wij in Nederland doen en kunnen: Nederlandse bedrijven op het gebied van productie, distributie en toelevering gerelateerd aan energie opwekking alsmede duurzame energie, bundelen hun krachten in een collectieve presentatie.
Beursdeelname
Holland Paviljoen op Gastech 2015, Singapore Expo
FME organiseert, in nauwe samenwerking met het exportplatform Dutch Energy Solutions, een collectieve Nederlandse beursinzending op wereldwijd de belangrijkste gasvakbeurs en conferentie, de Gastech.

Seminar
Rondetafelsessie Continuous Improvement bij Lely
Workshop
Asia All-In, cultuurtraining Azië
Evenement
Agro Food & Technology Week
Handelsmissie
DES Uitgaande Missie Qatar
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!

Footer