Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenPersoneelsbeleid

Zoals in veel sectoren zien de metaalindustrie en -bewerking zich geconfronteerd met een vergrijzend personeelsbestand. Hoe kunt u de oudere medewerker langer gezond, gemotiveerd en productief houden? FME heeft een aantal handvatten bedacht en gemaakt voor het ontwikkelen van leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Met een speciaal op ouderen gericht beleid kunnen bedrijven eigenlijk niet uit de voeten, zo heeft de ervaring geleerd. De (vermeende) angst voor discriminatie speelde daarbij een rol en verder werd geconstateerd dat ‘jongeren ook ouder worden’. Inmiddels is er het inzicht dat elke leeftijd of levensfase om een eigen aanpak vraagt. Hoe geef je als ondernemer concreet invulling aan leeftijdsbewust personeelbeleid? Het beantwoorden van deze vraag valt niet mee, zeker niet binnen de kleinere onderneming.

 

FME

Samen met Koninklijke Metaalunie heeft FME daarom een aantal handvatten bedacht en gemaakt voor het ontwikkelen van leeftijdbewust personeelsbeleid binnen kleinere ondernemingen. Hoe u dit beleid kunt vormgeven is afhankelijk van de specifieke situatie binnen uw bedrijf. Maatwerk dus.

 

Quickscans en handleiding

Om u te helpen meer inzicht te krijgen in de situatie in uw organisatie (nu en over vijf jaar) zijn twee scans ontwikkeld. Zaken die u eigenlijk al weet rond de leeftijdsopbouw binnen uw bedrijf, maar die nooit echt zijn uitgesproken, worden nu duidelijk. Verder kunt u nu al veel doen om oudere medewerkers optimaal inzetbaar te houden. In de handleiding die FME samen met Koninklijke Metaalunie heeft ontwikkeld, zijn adviezen, tips en ervaringen van collega-ondernemers gebundeld.

 

Scan Hoe hou je ze vast

Scan Personeelsplanning

Handleiding leeftijdbewust personeelsbeleid in de metaal

Meer informatie

FME, afdeling Advies, T (079) 353 11 98, E advies@fme.nl.

 

Adviseurs van FME ondersteunen lidbedrijven op gebied van hun ondernemersvraagstukken. Dankzij hun brede kennis van de technologische sector zijn zij in staat om praktische adviezen te geven en dienen zij als vertrouwde partner voor de leden.Activiteiten
Opleiding
Start Lean Office Training
Workshop
Lean Basis
Workshop
Lean manufacturing Basistraining (één dag)

Powered by Dutch Technology

Powered by Dutch Technology
Agro & Food

Publicaties uitgelicht

Brochure ISF en SAO
11 maart 2013
ISF - Totaalpakket
11 maart 2013
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!

Footer