Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenActiviteiten van derden

Regelmatig worden door andere partijen ook activiteiten op het gebied van internationaal ondernemen georganiseerd die voor FME-leden interessant kunnen zijn.

FME Business Partners

FME Internationaal Ondernemen werkt voor een aantal activiteiten en aandachtsgebieden nauw samen met toonaangevende business partners. Voor de activiteiten van deze partners kunt u op hun website terecht.

 

FME Members’ College

Members′ College is een initiatief van de Stichting Members′ Benefits. Het Members′ College biedt medewerkers van bedrijven de mogelijkheid extra kennis op te doen en vaardigheden aan te leren.

 

Fenedex

Fenedex is een particuliere vereniging van Nederlandse exporteurs en andere internationaal opererende ondernemingen.

 

Atradius

Atradius is een betrouwbare kredietverzekeraar voor veilige handelstransacties.

 

Netwerk Internationaal Ondernemen

Netwerk Internationaal Ondernemen (NIO) is een zelfstandig overlegorgaan waarin handelsbevorderende organisaties (onder andere FME en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) zitting hebben. Een totaaloverzicht van alle relevante activiteiten van organisaties die zich bezig houden met de bevordering van het internationaal ondernemen is te vinden op de webportal Internationaal Ondernemen.

 

FME Branches

Binnen FME heeft een aantal branches een internationale focus voor hun bedrijven in hun sector. Voor de actuele activiteiten kunt u op hun website terecht.

 

Scheepsbouw Nederland

 

HME (Maritieme toelevering)

 

GMV (Voedselverwerkende industrie)

 

VLM (Milieutechnologie)

 

NAG (Ruimtevaarttechnologie)

 

NEVAT (Toeleverende industrie)

 

De overheid – Agentschap NL

Agentschap NL is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het agentschap is de uitvoeringsorganisatie van de Nederlandse Rijksoverheid als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal ondernemen. Agentschap NL stimuleert internationaal ondernemen en samenwerken evenals een positieve beeldvorming van Nederland in het buitenland. Zij organiseert regelmatig economische missies onder leiding van een bewindspersoon. Voor de activiteitenagenda klik hier.

 

FMO

FMO, de Nederlandse ontwikkelingsbank, wil bijdragen aan duurzame economische ontwikkeling in opkomende markten door het verstrekken van financieringen aan ondernemers. Al meer dan veertig jaar begeeft FMO zich in hoge risico markten en projecten waar commerciële partijen niet in willen stappen. FMO is een publiek-private bank met ervaring, kennis en netwerken in deze markten. Voor FME-leden is FMO een interessante partij gezien het instrument FOM (Fonds Opkomende Markten) dat gericht is op het financieren van investeringen van Nederlandse bedrijven in opkomende markten. Meer informatie over de activiteiten van FMO vindt u op de website.


Activiteiten
Seminar
Infra-seminar: Succesvol zakendoen in groeimarkt Vietnam
Handelsmissie
Handelsmissie Agrifood en Tuinbouw naar Centraal Amerika
Evenement
Bijeenkomst: internationale kansen voor de Topsector LSH
Handelsmissie
Offshore wind missie naar Denemarken en Noord-Duitsland

Powered by Dutch Technology

Powered by Dutch Technology
Agro & Food
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!
Testimonials
“Enraf-Nonius BV ontwikkelt en verkoopt wereldwijd producten voor fysiotherapie. Om op de wereldmarkt te kunnen concurreren, is het noodzakelijk om wereldwijd zaken te doen met de beste producenten. FME Internationaal Ondernemen heeft ons ondersteund in het verwezenlijken van dat doel. Dankzij FME werken wij nu samen met leveranciers in Azië en Oost-Europa.”
Gjalt Gjaltema, purchasing director Enraf-Nonius BV
“FME Internationaal Ondernemen speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de Netherlands Airport Technology group richting de ministeries, maar ook bij het ondernemen van handelsreizen en het organiseren van beurscollectieven. Dankzij de professionele ondersteuning van FME zijn wij de spreekbuis van de Nederlandse luchthaven industrie geworden.”
Jack van gelderen, voorzitter Netherlands Airport Technology group
“Bronswerk Heat Transfers BB ontwerpt en fabriceert warmtewisselaars voor de internationale olie- en gasindustrie. Het bewerken van de internationale markt vraagt veel tijd en energie. De diensten van FME Internationaal Ondernemen bieden dan ook een uitstekende aanvulling op onze inspanningen. Deelname aan FME activiteiten in het buitenland heeft ons een groot aantal nieuwe klanten opgeleverd.”
Sjaak Remmerswaal, algemeen directeur Bronswerk Heat Transfers BV

Footer