Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenCao's en Pensioenen

Cao's in de Metaal en Techniek

De Metaal en Techniek omvat verschillende sectoren, waaronder het metaalbewerkingsbedrijf, het technisch installatiebedrijf en het carrosseriebedrijf.

 

De arbeidsvoorwaarden cao in de Metaal en Techniek bestaat uit vijf aparte cao’s met elk een A-gedeelte en een beperkt B-gedeelte. Het A-gedeelte van al deze cao’s is gelijk. Als binnen FME gesproken wordt over de cao Metaal en Techniek wordt in de regel de cao voor het “Metaalbewerkingsbedrijf” bedoeld (het zgn. ‘rode cao-boekje’).

 

Onderwerpen die in de arbeidsvoorwaarden cao Metaal en Techniek zijn opgenomen, zijn ondermeer begin en einde dienstverband, salarissen, aantal vakantiedagen/ vakantiebijslag, arbeidstijden, ADV, ziekte en functie-indeling. Behalve de arbeidsvoorwaarden cao kent de Metaal en Techniek verder een aantal bedrijfstakregelingen, waaronder een pensioenregeling (PMT) en scholingsfondsen (o.a. OOM).

 

Looptijd

De cao Metaal en Techniek loopt van 1 mei 2013 tot en met 28 februari 2015.


Activiteiten
Workshop
Wegwijs in de CAO Metalektro

Powered by Dutch Technology

Powered by Dutch Technology
Life Sciences & Health
Testimonials
“Kiremko ontwikkelt, produceert en installeert wereldwijd machines voor de verwerking van aardappelen in frites, chips en andere aardappelproducten. FME HRM Consult ondersteunt ons bij de invoering van ISF en de daarbij behorende beschrijving en waardering van alle functies binnen ons bedrijf. Tevens krijgen we hulp bij het uitvoeren van een beloningsonderzoek en worden we begeleid bij de implementatie van ISF. Dit alles wordt op een gedegen manier aangepakt door onze FME consultant.”
Paul Oosterlaken, directeur Kiremko B.V.
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!

Footer