Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenMissie & organisatie

Verbinden

We mobiliseren en verbinden de technologische industrie voor elke vraag of uitdaging die de wereld van vandaag en morgen heeft. Om zo de verdienkracht van individuele leden en de industrie als collectief te vergroten.

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. De bedrijvigheid in de sector betreft engineering, productie, handel, industrieel onderhoud en industriële automatisering. Bij FME zijn ongeveer 2.300 lidondernemingen (metaal, kunststof, elektronica en elektrotechniek) met 225.000 vaste medewerkers aangesloten. De totale omzet van de leden is bijna 70 miljard euro. De toegevoegde waarde van onze leden is ruim 15 miljard euro. Onze lidbedrijven exporteren voor 35 miljard euro. De FME-leden realiseren daarmee een zesde van wat met de Nederlandse export wordt verdiend.

FME behartigt de belangen van de lidbedrijven (nationaal en internationaal) en verleent hen diensten op sociaal, economisch en technisch gebied. Bij FME zijn 100 brancheorganisaties aangesloten. FME heeft, inclusief brancheorganisaties, 228 medewerkers met specialistische kennis op vele terreinen in dienst.

 

De activiteiten van FME

FME signaleert en inventariseert bedrijfsontwikkelingen, knelpunten en kansen bij haar leden en informeert hen over relevante beleidsontwikkelingen. Daarnaast voorziet FME politici, beleidsmakers en maatschappelijke partners – nationaal en internationaal – van adequate informatie over de technologische industrie, met als doel dat zij het belang van de technologische industrie optimaal meewegen in besluitvorming.
Ook adviseert en ondersteunt FME haar leden bij tal van facetten van hun bedrijfsvoering. En FME realiseert voor haar leden concurrerende arbeidsvoorwaarden, zowel voor het collectief als op ondernemingsniveau.

Daarnaast creëert en ondersteunt FME netwerken, branches en gelegenheidsplatforms – nationaal en internationaal – om leden met elkaar en met andere partijen te verbinden.Nieuwe cao Metalektro

Nieuwe cao Metalektro
Laat je stem horen
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!

Footer