Direct naar hoofdmenu / zoekveld
INLOGGEN | SITEMAP | ENGLISH | SERVICEDESK | PERS

ZoekenSport

Het Nederlandse bedrijfsleven is in toenemende mate betrokken bij opdrachten en investeringen die gerelateerd zijn aan de organisatie van grote sportevenementen in het buitenland. Olympische Spelen en grote voetbaltoernooien (EK en WK) bieden voor het bedrijfsleven zakelijke kansen op het gebied van publieke infrastructuur, private bouwnijverheid en de diensten gerelateerd aan grote sportevenementen.

Afstemming en nauwe samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en sport kan een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in het buitenland en aan de positionering en verdere ontwikkeling van Nederlandse sport(-evenementen).

 

Grote sportevenementen zijn een katalysator voor het verkrijgen van concrete opdrachten voor bedrijven. Indirect zijn dit soort projecten goede ‘showcases’ voor Nederlandse bedrijven zoals behaalde opdrachten in het kader van het EK 2012 in Polen en Oekraïne hebben aangetoond.

 

FME Internationaal Ondernemen heeft samen met vertegenwoordigers van sport en overheid de krachten gebundeld om te komen tot een programmatische aanpak voor activiteiten in het kader van grote sportevenementen.

 

Sports and Industry GuideDutch Sports Infrastructure Guide

De Dutch Sports Infrastructure Guide bevat een overzicht van profielen van de belangrijkste Nederlandse toeleveranciers voor grote sportevenementen. Tevens worden aan de hand van een aantal best practices succesverhalen gedeeld die in het verleden zijn behaald.

Deze guide wordt gebruikt om deze Nederlandse sector in het buitenland te promoten en zal onder andere uitgedeeld worden tijdens missies, bij ambassades en op internationale beurzen.


Activiteiten
Handelsmissie
Healthcare Missie naar de Wereldbank
Seminar
Infra-seminar: Succesvol zakendoen in groeimarkt Vietnam
Handelsmissie
Handelsmissie Agrifood en Tuinbouw naar Centraal Amerika
Evenement
Bijeenkomst: internationale kansen voor de Topsector LSH

Powered by Dutch Technology

Powered by Dutch Technology
Agro & Food
Doorzoek de kennisbank of stel uw vraag aan één van onze specialisten!
Testimonials
“Enraf-Nonius BV ontwikkelt en verkoopt wereldwijd producten voor fysiotherapie. Om op de wereldmarkt te kunnen concurreren, is het noodzakelijk om wereldwijd zaken te doen met de beste producenten. FME Internationaal Ondernemen heeft ons ondersteund in het verwezenlijken van dat doel. Dankzij FME werken wij nu samen met leveranciers in Azië en Oost-Europa.”
Gjalt Gjaltema, purchasing director Enraf-Nonius BV
“FME Internationaal Ondernemen speelt een cruciale rol in het ondersteunen van de Netherlands Airport Technology group richting de ministeries, maar ook bij het ondernemen van handelsreizen en het organiseren van beurscollectieven. Dankzij de professionele ondersteuning van FME zijn wij de spreekbuis van de Nederlandse luchthaven industrie geworden.”
Jack van gelderen, voorzitter Netherlands Airport Technology group
“Bronswerk Heat Transfers BB ontwerpt en fabriceert warmtewisselaars voor de internationale olie- en gasindustrie. Het bewerken van de internationale markt vraagt veel tijd en energie. De diensten van FME Internationaal Ondernemen bieden dan ook een uitstekende aanvulling op onze inspanningen. Deelname aan FME activiteiten in het buitenland heeft ons een groot aantal nieuwe klanten opgeleverd.”
Sjaak Remmerswaal, algemeen directeur Bronswerk Heat Transfers BV

Footer