arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

1.880 km glasvezelkabel voor snel internet in buitengebied Midden-Drenthe

14 maart 2017

Draka levert BAM Infra Telecom een compleet infrastructuursysteem voor de realisatie van het glasvezelnet Sterk Midden-Drenthe in Gemeente Midden-Drenthe. Om de 5.530 huishoudens en bedrijven in dit buitengebied aan te sluiten, is circa 1.880 kilometer glasvezelkabel nodig voor een traject van circa 430 kilometer. Voor de specifieke kenmerken van het buitengebied bedacht BAM Infra Telecom een passende architectuur op basis van Draka glasvezelkabels, lasmoffen, buizen en ander aansluitmateriaal.

Midden-Drenthe bestaat overwegend uit buitengebied, waardoor de aanlegkosten van breedband netwerken aanzienlijk hoger zijn dan in stedelijke gebieden en veel gebieden waar nog geen breedband internet beschikbaar is. Coöperatie Sterk Midden-Drenthe wil de buitengebieden in de gemeente Midden-Drenthe van snel internet voorzien. Medio 2014 startte zij met het initiatief Sterk Midden-Drenthe om dit te verwezenlijken. De eerste werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat het project eind 2017 is afgerond.

Sneller, goedkoper én toekomstgericht

Om de total cost of ownership zo laag mogelijk te houden, heeft BAM Infra Telecom in samenwerking met Draka besparingen gezocht. Door een andere materiaalkeuze zijn de kosten aanzienlijk lager en is de doorlooptijd korter, zonder concessies aan kwaliteit of duurzaamheid te doen.

De voor dit project gekozen G.657A2 glasvezel heeft een grotere bandbreedte, is mechanisch sterk en minder kwetsbaar voor buiging. Dat maakt hem zeer geschikt voor het bouwen van toekomstbestendige netwerken.

Sluiten