arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Aanvragen uitstel van betalen belasting vereenvoudigd

Nieuws
3 april 2020

Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën heeft donderdag 2 april extra maatregelen bekendgemaakt. De aanvraag voor uitstel van betaling van belasting is nu verder versoepeld: het aanvragen voor alle ondernemers wordt eenvoudiger, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.

Eenvoudiger aanvragen

Het aanvragen van uitstel van betaling kan nu ook via de website van de Belastingdienst worden aangevraagd met een eenvoudig online formulier. Met dit formulier vraagt je automatisch in 1 keer uitstel aan voor alle aanslagen:

  • Inkomstenbelasting
  • Vennootschapsbelasting
  • Omzetbelasting (btw)
  • Loonheffingen

Let op!
Blijf wel op tijd aangifte doen. En wacht tot je een aanslag hebt ontvangen. Pas dan kunt je bijzonder uitstel van betaling aanvragen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst je verzoek niet in behandeling nemen. 

Uitbreiding

Het uitstel is bovendien uitgebreid naar meer soorten belastingen. Naast bovengenoemde belastingen kun je nu ook uitstel aanvrage  voor kansspelbelasting, accijns, de verbruiksbelasting alcoholvrije dranken, assurantiebelasting, verhuurderheffing, energiebelasting en andere milieubelastingen en vergelijkbare belastingen in Caribisch Nederland.
 

Sluiten