arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

ABB ontvangt Lean & Green Personal Mobility Award

15 december 2016
ABB

Het is een cliché, maar mobiliteit belangt ons allemaal aan. Duurzaam verplaatsen zal in de toekomst almaar belangrijker worden. ABB wil op dat vlak een voortrekkersrol spelen en binnen vijf jaar een minimale CO2-reductie van 24 procent behalen in onze organisatie. Voor ons Plan van Aanpak om dat doel te behalen, kregen we onlangs de Lean & Green Personal Mobility Award toegekend.

ABB Benelux heeft de voorbije jaren inspanningen geleverd om zijn ecologische voetafdruk drastisch te verminderen. Onze vestigingen draaien op 100 procent groene stroom en ook op vlak van mobiliteit nemen we maatregelen om onze CO2-uitstoot af te bouwen. Die mobiliteitsmaatregelen hebben we gekristaliseerd in een Plan van Aanpak voor het Lean & Green programma, dat organisaties stimuleert om naar een hoger duurzaamheidsniveau te groeien. In ons plan tonen we aan hoe we minstens 20% CO2-reductie kunnen behalen binnen de vijf jaar, en voor dat engagement hebben we alvast een Lean & Green Award in ontvangst mogen nemen.

CO2-initiatieven

Om het doel bereiken, starten we met een aantal initiatieven. “We richten ons in eerste instantie op niet reizen”, vertelt Eva De Decker, Environmental Coordinator ABB Benelux. “We hebben videoconferencing ingevoerd op de meeste Benelux-locaties van ABB. Op die manier is het niet nodig om te pendelen tussen de sites. Ook stimuleren we telewerk. Beide initatieven zorgen meteen voor een positieve invloed op de CO2-uitstoot.”

Verder organiseren we een jaarlijkse mobiliteitscampagne waarbij we medewerkers laten kennismaken met alternatieve vormen van mobiliteit. “We benadrukken dat het ook anders kan dan met de auto. Openbaar vervoer, fietsen, wandelen, carpoolen en elektrisch rijden krijgen allemaal de aandacht”, zegt Bart Maes HSE & Sustainability Manager ABB Benelux. “Doel daarvan is om de vooroordelen rond andere vormen van mobiliteit weg te nemen en steeds meer mensen te overtuigen een alternatief voor de wagen te kiezen.”

Andere initatieven bestaan uit de vergroening van onze fleet van bedrijfswagens, een E-positive driving training waar bestuurders van een leasewagen leren zuinig te rijden en het uitlenen van elektrische poolwagens aan werknemers. Allemaal voor minder CO2-uitstoot.

Nog genoeg werk voor de boeg dus, maar met een Lean & Green Personal Mobility Award voor ons Plan van Aanpak zijn we alvast goed op weg!

Logo Lean Green
Sluiten