arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

ABB wint Rexel Innovatieprijs 2017

7 juni 2017

Drieduizend relaties van Rexel Nederland BV hebben tijdens de Rexel Aspergedagen Busch-free@home® van Busch-Jaeger verkozen tot Innovatie van het jaar 2017. Busch-Jaeger is onderdeel van ABB.

"We zijn er enorm trots op dat de klanten van Rexel, in een jaar waarin ABB 125 jaar in Nederland bestaat, het Busch-free@home systeem waarderen met deze prestigieuze Innovatieprijs. Het winnen van deze prijs onderstreept de stijgende klantvraag naar smarthome oplossingen en de keuze van ABB om de installatiebranche hierbij te helpen met connectivity in gebouwen. Het is tevens een mooie bevestiging van het partnership dat we met Rexel hebben, waarbij we in gezamenlijkheid belangrijke innovaties naar de markt willen brengen. Zo hebben we niet alleen een mooie historie maar ook een mooie toekomst met elkaar", aldus Eric Karsemakers, general manager, ABB BV.

Over Busch-free@home®

Het succes van Busch-free@home® van Busch-Jaeger is gebaseerd op drie factoren: meer mogelijkheden, minder beperkingen en een gemakkelijkere bediening. Nu komt daar nog een argument bij: eenvoud door draadloze verbindingen. Zo worden sensoren, aktoren en de intelligente besturing zonder extra bedrading met elkaar verbonden. Het verschil is fundamenteel omdat alleen zo de muur ongewijzigd kan blijven. Zo kan nu ook bij renovatieprojecten: licht, verwarming, airconditioning en jaloezieën eenvoudig op het nieuwste Smart Home-niveau worden gebracht. Voor de elektro-installateur is de installatie van Busch-free@home® Wireless zeer eenvoudig en kan binnen korte tijd worden gerealiseerd.

Over Busch-Jaeger

Busch-Jaeger is een merk van ABB, de grensverleggende, technologische marktleider op het gebied van laag- en middenspanningsproducten, power grids, industriële automatisering, robotica en drives en biedt wereldwijd oplossingen voor klanten in de bouw, industrie, transport & infra. Met 125 jaar ervaring op het gebied van innovatie richt ABB zich nu op de toekomst van de industriële digitalisatie in de vierde energie en industriële revolutie. Het concern opereert in meer dan 100 landen met ongeveer 135.000 medewerkers.

Over de Rexel Aspergedagen

De Rexel Aspergedagen worden jaarlijks georganiseerd tijdens het aspergeseizoen in de maanden mei en juni. Dit jaar was de 11e editie van de Aspergedagen en is er naast elektrotechniek en duurzame oplossingen extra aandacht besteed aan industriële producten en diensten. Rexel en haar partnerleveranciers presenteerden op 27 stands innovaties en diensten aan circa 3.000 relaties. Iedere avond kiezen de gasten de “Innovatie van de dag” door te stemmen op hun favoriet. Het bedrijf dat de meeste avonden heeft gewonnen, wint daarmee de “Innovatie van het jaar”! Dit jaar was het een heuse nek-aan-nek-race tussen ABB en Hager; beide bedrijven hadden drie avonden gewonnen. De laatste avond gaf de doorslag, ABB won voor de vierde keer de dagprijs en sleepte daarmee de overallprijs in de wacht. In 2016 ging de Innovatieprijs naar Schneider Electric.

Sluiten