arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

In actie voor meer vrouwen in tech

7 april 2022
Overhandiging Whitepaper Girlsday

Vandaag is het girlsday. Een dag waarop landelijk aandacht wordt besteed aan de positie van vrouwen in onze sector. Ook ik sta er daarom deze dag extra bij stil. Werken in de technologische industrie is uitdagend, toekomstgericht, het betaalt goed en je krijgt volop kansen. Toch zien we dat nog altijd veel te veel vrouwen de sector voortijdig verlaten. Ze verlaten helaas vaker en eerder dan mannen de technologische industrie. Te weinig vrouwen geloven dat ze op hun plek zijn voor een loopbaan in de technologie.

Blog door Arjel Woudstra, directeur FME

Grotere diversiteit leidt tot meer innovatie

Dat mag en dat kan niet zo blijven. We hebben iedereen nodig in de sector. Bovendien leidt een grotere diversiteit tot meer innovatie, creativiteit en betere bedrijfsresultaten. Daarnaast is het natuurlijk niet goed dat de techniek om ons heen vooral door mannen wordt bedacht en gemaakt. We missen zo het perspectief van vrouwen in de technologie om ons heen.

Als FME nemen we dit punt zeer serieus. Veel van onze lidbedrijven hebben dit thema niet voor niets heel hoog op de agenda staan.

Verplichte literatuur

Vandaag heeft VHTO (Expertisecentrum genderdiversiteit bèta, techniek en IT) een Whitepaper gepubliceerd: 'Behouden van vrouwen in bèta, techniek en IT' Deze kreeg ik vandaag overhandigd. Dit Whitepaper zou verplichte literatuur moeten zijn voor elke ondernemer in onze sector. Het toont haarscherp aan dat  we nog meer moeten doen! We moeten er met elkaar voor zorgen dat meer vrouwen voor beroepen in de techniek gaan kiezen. En dat de vrouwen die daarvoor kiezen, blijven werken in de techniek en zich daar thuis voelen.

Handvatten

Bij FME willen we dat in 2030 30% van de mensen in een technisch beroep vrouw is. Nu is dat slechts 14%. We moeten daarom snel aan de slag. Gelukkig biedt dit whitepaper niet alleen inzicht, maar ook handvaten om het tij te keren en ervoor te zorgen dat de techniek een plek is waar iedereen graag in wil werken. Hiernaast heeft FME een actieagenda vrouwen in techniek opgesteld: Dertig procent vrouwen in tech in 2030 | FME. Controleer ook of vrouwen bij jouw bedrijf hetzelfde verdienen als mannen met onze Eerlijke Beloning Scan

Samen aan de slag

Als duo-voorzitter van ons A+O Metalektro zal ik er samen met de bonden ook voor zorgen dat er meer ondersteuning voor bedrijven van het fonds op dit thema komt.

Kortom, de inzichten en de tools zijn er. Laten we aan de slag gaan. Vandaag is bij uitstek de dag om dat te doen en ook in jouw bedrijf het gesprek hierover aan te gaan.

Sluiten