arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Agri & food Flagshipproject | Food Handling & Processing

Webinar
Agrifood

Eén van de groeifondsvoorstellen waar FME hard aan werkt is het voorstel voor Hightech Equipment. Hierin zijn diverse sleuteltechnologieën benoemd waar de komende jaren veel van verwacht wordt. Met een aantal bedrijven gaan we de komende weken in gesprek om te bepalen wat deze specifieke technologieën betekenen voor de agri food sector.

Themalijnen

Voor het domein agrifood zijn 5 themalijnen opgezet. Binnen elk thema willen we stappen zetten naar tenminste één Flagship project voor de start van het programma.

Flagshipprojecten

De indiening van het groeifondsvoorstel is nu voorzien voor juli 2021, met nog een tussentijdse evaluatie medio maart door het Kernteam & Themateam Sleuteltechnologie. Met het creëren van consortia rondom een aantal ‘flagshipprojecten’ bieden we de kans om deze technologieën ook daadwerkelijk verder te ontwikkelen, zodat het ook toepasbaar wordt voor de agrifood sector.

Het totaalprogramma omvat 7 domeinen, dit is vorige week voorgelegd aan het Kernteam Sleuteltechnologie en is daar geaccepteerd als eerste stap naar een Nationaal Groeifonds voorstel.

Deze sessie gaat over:

Complexe food handling & processing

Mogelijk Flagshipproject: Complexe handeling voedsel grondstoffen
19 februari 09:00 – 11:00 uur
Acties die nu nog handmatig of met verlies van kwaliteit plaatsvinden zoals het verenkelen/legen van buffers (kratten, kisten, starten, trays), zoals bin-picking, verpakken, samenstellen. Typisch in de naoogst is ook de vereiste operationele flexibiliteit en schaalbaarheid van productielijnen die nodig zijn bij verpakken (denk aan: iedere dag vers, seizoen producten, veranderende verpakkingen en keuzevrijheid voor de consument (1,2,3, x, stuks in een verpakking)) en de reinigbaarheid van machines om contaminatierisico’s te verminderen. Typische verwerkingssnelheid in food waarbij handmatig wordt verwerkt is  0,5-2 sec per product. Systemen moeten een hoge capaciteit aan kunnen, 24/7.

Andere data zijn:

  • 19 februari 13:00 – 15:00 uur: Sensoren en Connectiviteit, mogelijk Flagship project: Autonome Bestrijding 
  • 5 maart 10:00 – 12:00 uur: Disruptieve Systemen, mogelijke Flagship projecten: Plasmabehandeling & Plasma Mest Verwaarding 

Heb je interesse deel te nemen aan één of meerder consortia, schrijf je dan in voor de een van de  bijeenkomsten. Per themalijn is er één sessie, met daarin focus op 1 of eventueel 2 Flagshipprojecten.

1 of 2 dagen voorafgaand aan de meeting ontvang je een uitnodiging voor de MS-Teams meeting.

Liever zouden we met fysieke meetings aan de slag gaan, ook ten aanzien van teamopbouw en commitment. Maar vanwege de huidige coronamaatregelen kiezen we nu voor online sessies via MS-Teams, waarvoor we jullie graag uitnodigen.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten