arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

AI for Industry Jaarevent 2022

AI for industry

Samenwerken aan oplossingen voor onze maatschappelijke en industriële uitdagingen, dat was het thema van het FME AI for Industry Jaarevent 2022 op 1 december bij Festo. Met veel enthousiasme zijn door de sprekers en de 140 deelnemers kennis en ervaringen gedeeld, als basis om samen verder aan de slag te gaan met de succesvolle toepassing van AI.

We kijken terug op een zeer geslaagd Jaarevent van het FME Platform AI for Industry. Met bijdragen aan het plenaire programma van Dennis van Beers van Festo, Alessandro Bozzon van de TU Delft en Pallas Agterberg van Alliander. Met veel break out sessies waar lidbedrijven en wetenschappers ervaringen en cases deelden. Met start- en scaleups die zichzelf en hun product presenteerden: Jungle AI, Freezer Data, Datacation, MultiRotorResearch en Syntho. Met een rondleiding in het Festo eXperience Centre en een netwerkborrel na afloop waar de 140 deelnemers terugblikten op de dag.

Hieronder de presentaties van het plenair programma en de break-out-sessies tijdens deze dag.

Plenaire Programma

>>> Download de presentatie van Dennis van Beers (Festo)

>>> Download de presentatie van Alessandro Bozzon (TU Delft)

>>> Download de presentatie van Pallas Agterberg (Alliander)

Implementatie Roadmap Predictive Maintenance

Hoe kom je tot de implementatie van predictive maintenance oplossingen voor je assets en productieprocessen en welke stappen neem je daarbij (roadmap). Door Mark Peters – IJssel Technologie, Ronald Teijken – IBM en Mark Roest – VORtech.
>>> Download presentaties

Implementatie Roadmap Quality Control & Machine Vision

Hoe kom je tot de implementatie van quality control oplossingen met behulp van machine vision en ander AI toepassingen en welke stappen neem je daarbij (roadmap). Door Ronald Teijken – IBM, Mark Helmus – Machine2Learn en Mart Althuizen – Bright Cape.
>>> Download presentaties

Toepassing en implementatie van Digital Twins

Welke vormen van Digital Twins zijn, waar kun je ze voor toepassen en hoe kom je tot implementatie van een Digital Twin. Door Daniel Kofman – Siemens, Mark Roest – VORtech en Thomas Boon – DXC Technology.
>>> Download presentaties

Inzet van AI bij robots, cobots en autonome systemen

Hoe zet je AI in voor de verdere doorontwikkeling van robot- en cobottoepassingen en op de weg naar autonome systemen. Door Jurgen Bastiaansen - Festo en Herbert Ten Have - Fizyr
>>> Download presentaties (deel 1)
>>> Download presentaties (deel 2)

Toepassing AI voor Energie & Sustainability in de industrie

Hoe zet je AI in voor verlaging van het energieverbruik, verduurzaming van je productieprocessen en voor ‘slimmere’ gebouw(en). Door Rob Burghard EnerGQ en Leo Hitzert – Priva.
>>> Download presentatie

Toepassing AI in de Agri & Food sector / de voedselketen

Hoe pas je AI toe in de landbouw, bijvoorbeeld voor de (door)ontwikkeling van pluk robots, en in de verwerking van voedingsproducten. Door onder andere Albert van Breemen – VBTI.
>>> Download presentaties

Ketensamenwerking voor Intelligent Diagnostics en Maintenance

Hoe kunnen we complexe maintenance vraagstukken oplossen en de maintenance cycle optimaliseren door ketensamenwerking, datadelen in de keten en de inzet van intelligent diagnostics en AI? Bij deze sessie wordt het voorstel voor het ketenproject Artificial intelligence for Diagnostics And Maintenance (ADAM) van de werkgroep Technische Industrie van de NL AIC toegelicht door Dennis Dams – TNO-ESI Daarnaast is er een demo. TNO-ESI werkt in samenwerking met Canon Production Printing aan een AI-gebaseerd decision support system om service engineers te helpen bij het diagnosticeren van storingen. In een demo laten we een prototype van een dergelijk systeem zien en vertellen we hoe systeem-specifieke kennis wordt gemodelleerd. Canon zal toelichten wat voor hen de waarde is en waarom ze geloven in deze aanpak. Door Peter Kruizinga – Canon en Emile van Gerwen en Leonardo Barbini TNO-ESI.
>>> Download presentaties

Toepassingen van Quantum Computers & AI

Door quantum computers (in combinatie met AI) kunnen in de toekomst specifieke problemen worden opgelost die nu nog niet kunnen worden opgelost. Het Quantum Applicatie Lab (QAL) is een publiek-private samenwerking met als doel om quantumcomputers toepasbaar te maken voor gebruikers uit verschillende sectoren. Het lab verschaft partijen toegang tot specifieke kennis en technische infrastructuur om de voordelen van quantumtechnologie voor hun vakgebied concreet te gaan verkennen. Door Mark Buningh – TNO.
>>> Download presentaties

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten