arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

AI for Industry Jaarevent

AI for Industry Jaarevent

Het uitgebreide programma van het eerste ‘AI for Industry’ Jaarevent bestaat uit zowel praktijkcases van huidige toepassingen van Artificial Intelligence, als een blik naar de toekomst. Er zijn rondleidingen in het nieuwe Siemens Digital Experience Center en er is een ruime mogelijkheid om te netwerken.

Huidige AI-toepassingen en future outlook

Er is een uitgebreid programma met sessies, voor zowel bedrijven die willen starten met AI, als ervaren bedrijven met interesse in de toekomst van AI.

 • Het programma bestaat onder andere uit sessies met praktijkcases van veel gebruikte toepassingen als Predictive Maintenance en Quality Control.
 • Daarnaast zijn er deep dive tech talks waarbij we dieper ingaan op de vele mogelijkheden van Digital Twins, data ecosystemen, Quantum machine learning & AI, robotica & reinforcement learning. Deze deep dive tech talks geven een future outlook naar wat AI voor jouw bedrijf gaat betekenen. 
 • Vooraanstaande experts op het gebied van AI geven hun visie op de toekomst, diverse FME-lidbedrijven presenteren en delen hun ervaringen uit de praktijk en Prins Constantijn van Oranje-Nassau gaat in op innovatiekracht, onze ambitie en de belangrijke rol van startups.

Programma

12.30 – 19.00 uur

 • Ontvangst met broodjes en plenair programma
  • Opening - door FME Platform AI for Industry en Siemens
  • Innovatie versnellen door ambitie en samenwerking – door Prins Constantijn Van Oranje-Nassau van Techleap.nl
 • Eerste deel break outs  (ronde 1 en 2) :
  • Rondleiding in Digital Experience Center (DEX) Siemens
  • Workshop AI door Siemens
  • Sessies AI-praktijkcases door FME-lidbedrijven
  • Deepdive techtalks door AI-experts
 • Netwerkpauze
 • Tweede deel break outs (ronde 3 en 4):
  • Rondleiding in Digital Experience Center (DEX) Siemens
  • Workshop AI door Siemens
  • Sessies AI-praktijkcases door FME-lidbedrijven
  • Deepdive techtalks door AI-experts
 • Netwerkborrel met hapjes en drankjes

Plenair

AI biedt enorme kansen als we de toepassing hiervan kunnen versnellen en innovatiekracht versterken. Tijdens het plenaire deel van het programma geeft Prins Constantijn Van Oranje-Nassau van Techleap.nl zijn visie op wat hiervoor nodig is, onze ambitie en de belangrijke rol van (AI-)startups voor de economische toekomst van Nederland.

Sessies AI-praktijkcases door FME-lidbedrijven

Tijdens de break-out sessies presenteren FME-lidbedrijven praktijkcases en delen hun ervaringen, waaronder: Siemens, IBM, IIssel Technologie, Vortech, Machine2Learn, Bright Cape, VDL, DXC Technology, FourCo, ASM Pacific en andere (maak)bedrijven die AI-oplossingen hebben geïmplementeerd. Toepassingen die onder andere aan de orde komen zijn: predictive maintenance, quality control, data eco-systemen, cloud en connectivity.

Deep Dive Tech Talks

Vanuit de Nederlandse kennisinstituten gaan de volgende sprekers in deep dive tech talks in op de ontwikkelingen die ons nu en in de toekomst te wachten staan.

 • Bringing quantum algorithms to the real world
  Assistant Professor Vedran Dunjko van Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS)

  Vedran vertelt over Quantum Machine Learning en Quantum AI
 • De toekomst van Cyber Security is self-learning (AI) technologie
  Assistant Professor Clara Maathuis, PhD in AI & Cyber Operations, open Universiteit
  Clara vertelt ons meer over Autonomous Cyber AI - Een van de laatste revolutionaire technologische trends en ontwikkelingen op het gebied van cyber security is de toepassing van AI-technieken en sleuteltechnologieën. 
 • De toekomst van Maintenance
  Professor Tilburg Universiteit en Director World Class Maintenance Henk Akkermans
  Henk schetst een realistisch beeld over Maintenance, de use cases uitgevoerd bij FME-lidbedrijven en de toekomst van Maintenance.
 • Brengt Edge AI de AI en ML-modellen in productie?
  Professor Data Science at Tilburg University & Co-founder Scailable, Maurits Kaptein

  Geschat wordt dat tot 80% van de AI- en Machine Learning-modellen nooit in productie gaat. Maurits heeft Edge AI technologie ontwikkeld om dit probleem op te lossen.
 • Fotonica en AI
  Associate Professor Patty Stabile, Eindhoven University of Technology.
  Patty vertelt meer over Fotonica & AI - Deze technologie zal naar verwachting een enorme impact hebben op veel verschillende toepassingen die nu worstelen met de beschikbare rekenbandbreedte. Van beeldclassificatie tot autonoom rijden, en van LoT tot Robotics, om er maar een paar te noemen.

Rondleiding in het Siemens Digital Experience Center (DEX)

Deelnemers krijgen een 45 minuten durende tour door het DEX. Deze tour geeft een unieke inkijk en belevenis van de nieuwe industriële wereld. DEX is een one-stop-shop om de digitaliseringsoplossingen voor de hele waardeketen te ervaren - van productontwikkeling en productieplanning tot echte productie en digitale service.

In dit unieke Digital Experience Center van FME-lidbedrijf Siemens komt een breed scala aan AI-oplossingen en toepassingen aan bod met concepten van Digital Twin, virtuele commissioning, machineanalyse, cloudoplossingen, predictive maintenance en kwaliteitscontroles en een volwaardige werkvloer geïntegreerd met robots, CNC-bewerkingsmachines, sondes etc. 

Of je nu een startend of een ervaren bedrijf bent, het Siemens Digital Experience Center (DEX) is interessant voor iedereen.

>
Een voorproefje van het Digital Experience Center

Maak kennis met AI-startups

Er zijn ook diverse techno startups aanwezig op het event, met presentaties en pitches van hun AI-toepassing. Maak kennis met hun innovaties en wat zij eventueel voor jou én jij voor hen kan betekenen.

Netwerkborrel

We sluiten het event af met een netwerkborrel met hapjes en drankjes. Uiteraard hebben we er lang naar uitgezien om elkaar weer persoonlijk te kunnen ontmoeten!

Lees meer over het FME-platform 'AI for Industry'
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten