arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Circulariteit in de keten van de maakindustrie

Circulaire Maakindustrie

Ook dit jaar is het Uitvoeringsprogramma Circulaire Maakindustrie (UPCM) weer een actieve partner van de Week van de Circulaire Economie van 6-12 februari 2023. Op 9 februari organiseert FME in samenwerking met het UPCM daarom een event speciaal voor toeleveranciers in de keten van de maakindustrie. Het event is voor oppervlaktebehandelaars en producenten van materialen, componenten en complete onderdelen.

Dit soort maakbedrijven kunnen veel winnen bij de transitie naar een circulaire economie, ook al ontwikkelen ze zelf geen eindproducten. De manier waarop is wel net even anders dan bij de bedrijven die de eindproducten maken en specificeren. Tijdens dit event ga je in op deze kansen, krijg je handvatten om ermee aan de slag te gaan en leer je wat andere maakbedrijven al doen aan circulaire economie.

Programma

13:30 uur | Ontmoet de ondernemers bij MAAK Haarlem

Maak kennis met de innovatieve en circulaire MAAKers tijdens een rondleiding op het inspirerende MAAK terrein.

15:00 uur | Plenair programma

Tijdens het plenaire programma gaan we met presentaties van bedrijven die al circulair aan de slag zijn - zoals 3D Makers Zone - in op circulair opdrachtgeverschap en samenwerking in de keten, de rol van digitale technologie en beschikbare instrumenten:

  • CESI Supply Tool
  • Leidraad Materialenpaspoort
  • Wegwijzer Circulaire Maakindustrie.

16:00 uur | Interactieve sessies

Tijdens parallelle sessies ga je onder leiding van Ton Bastein (TNO) en Niels van Olffen (Mr Servitization) dieper in op de CESI Supply Tool. Je duikt in op hoe jij de tool kan gebruiken en hoort over de ervaring van toeleverende bedrijven die de tool al inzetten om in te schatten of een gezamenlijke circulaire aanpak met een klant potentieel heeft.

17:00 uur | Borrel met MAAK ondernemers

Meld je nu aan!

Circulariteit in de keten van de maakindustrie

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten