arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Coronaperikelen op de werkvloer

In de workshop volgt – aan de hand van uitspraken van rechters in soortgelijke gevallen – antwoord op corona-gerelateerde vragen en perikelen waar werkgevers dagelijks mee worstelen. Daarnaast biedt deze workshop handvatten en praktische tips over hoe om te gaan met de coronaproblematiek die mogelijk op de werkvloer plaatsvindt.

Hoewel de coronamaatregelen versoepeld worden, zorgt corona voor veel vragen en problemen op de werkvloer. Wet- en regelgeving waren niet voorbereid op deze coronapandemie en gaven op deze vragen geen antwoorden. Het was daardoor geruime tijd onduidelijk hoe om te gaan met deze materie. Inmiddels zijn veel van deze dagelijkse vragen en problemen voorgelegd aan de rechter. Hierdoor komt er steeds meer duidelijkheid over de rechten en plichten van medewerker en werkgever tijdens de coronapandemie.

Een versoepeling van de corona maatregelen betekent helaas (nog) niet dat op de werkvloer alles naar het oude kan terugkeren. De corona-pandemie zal naar verwachting nog lang een staartje hebben voor werkgevers. Zo hebben zich inmiddels verschillende medewerkers gemeld, die hun werkgever aansprakelijk stellen voor schade die zij lijden en hebben geleden door de coronabesmetting waarvan zij zeggen dat zij dat op het werk hebben opgelopen.

Een greep van de vragen die tijdens de workshop worden behandeld:

  • Wat als een medewerker zich weigert te vaccineren?
  • Wat als medewerkers werkzaamheden uitvoeren bij opdrachtgevers, en deze opdrachtgevers eisen een QR-code of negatieve test?
  • Een medewerker moet veelvuldig in quarantaine omdat hij/zij zich weigert te vaccineren. Wat kan een werkgever doen?
  • Wat als een medewerker steeds in quarantaine moet omdat hij/zij zich niet laat vaccineren of de booster niet neemt? Welke maatregelen kan een werkgever nemen?
Sluiten