arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Danish-Dutch Dialogue on Sustainable Buildings

Danish Dutch Dialogue

Nederland en Denemarken delen hoge ambities om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen en gezamenlijk aan te dringen op hogere duurzaamheidsdoelstellingen op internationaal en Europees niveau.

Energiebesparing in gebouwen

Gebouwen vertegenwoordigen ongeveer 35% van het totale energieverbruik in Nederland en 40% in Denemarken. Het potentieel om energie te besparen in de bestaande gebouwenvoorraad en energie-infrastructuur is dan ook aanzienlijk. Nederland is gestart met een grote renovatiestrategie met een eerste focus op de sociale woningbouw, die 75% van de totale huurvoorraad vertegenwoordigt. In Denemarken is het potentieel voor energiebesparing in de bestaande gebouwenvoorraad tot 2050 ongeveer 70-75%. Daarom is het toepassen van energie-efficiënte oplossingen in gebouwen in beide landen een belangrijke taak om zowel doelen in de gebouwenvoorraad als de algemene klimaatdoelstellingen te bereiken. 

Deze Deens-Nederlandse dialoog over duurzame gebouwen brengt belanghebbenden uit zowel de Deense als de Nederlandse bouwsector bijeen om een dialoog te creëren over hoe we kunnen samenwerken om ervoor te zorgen dat beide landen hun ambitieuze doelstellingen van verduurzaming van de gebouwenvoorraad kunnen bereiken.

Programma

10.00 uur: Introductie in de Nederlandse bouwsector

10.15 uur: Duurzame gebouwen en schaalbare oplossingen in Denemarken

10:30 uur: Gemodereerde rondetafels (60 minuten parallelle sessies)

 Rondetafel 1: Slimme gebouwen

  1. Thema: Jouw gebouw vriendelijk voor de gebruiker maken door middel van gebouwautomatisering: Hoe kan het 'slim' maken van uw gebouw het gezonder en duurzamer maken?
  2. Thema: Installatietechnologie: Hoe kan het updaten van uw installaties zorgen voor een grotere energiebesparing?

Inleiding van sectordeskundigen van de Federatie van Deense energie-industrie en Heijmans. Meer experts volgen.

Rondetafel 2: CO2-vrij maken van de bouwsector

  1. Thema: Industrialisatie van het bouwproces: Wat kunnen we doen tijdens het bouwproces om de CO2-voetafdruk van de sector kleiner te maken?
  2. Thema: Circulaire gebouwen: Duurzaam bouwen, inclusief ontwerp voor demontage- en afvalpreventie, niet-toxische gebouwen en bouwmaterialen en het opwaarderen van afval dat in de bouwsector kan worden gebruikt. 

Inleiding van sectorexperts van Rambøll en Aedes. Meer experts volgen.

1-op-1 meetings

De rondetafelgesprekken worden gevolgd door de mogelijkheid van 1-op-1 meetings van 11.30-12.30 uur.

Houd er rekening mee dat de rondetafels kleine en interactieve sessies zijn en daarom een beperkte capaciteit hebben. Registraties worden behandeld op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen op donderdag 11 maart!

Danish Dutch Dialogue

De Danish-Dutch Dialogue on Sustainable Buildings is onderdeel van de Sustainable building month to the Nordics: maart 2021. Andere roundtables die plaatsvinden zijn onder andere:

Presentatie marktrapport + dialoog Zweedse & Deense key stakeholders
4 maart 10.00 - 11.00 uur

Denemarken en Zweden worden vaak genoemd als koplopers als het gaat om het toepassen van duurzame bouwmethoden en -materialen. Wat zijn enkele van de belangrijkste ontwikkelingen en uitdagingen op dit gebied? Waar liggen de kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven in de Deense en Zweedse duurzame bouwsector?
Lees meer en meld je aan

HSB Living lab
18 maart van 10.00 - 10.30 uur

Het evenement biedt Nederlandse innovators de kans om kennis te maken met HSB Living Lab. Bedrijven kunnen in contact kunnen komen met HSB Living Lab partners om ideeën en uitdagingen uit te wisselen en te onderzoeken hoe ze kunnen samenwerken om tot nieuwe oplossingen te komen voor maatschappelijke uitdagingen.
Lees meer en meld je aan

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten