arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Data Driven Agrifood Future

Op 26 oktober vindt de Data Driven Agrifood Future conference plaats, waar FME mede-organisator van is. Deze eerste internationale conferentie wil de start markeren van internationale samenwerking op het gebied van datadriven agrifood, om gemeenschappelijke innovatiebarrières aan te pakken en te versnellen toepassingen in de praktijk. Dit is buitengewoon urgent vanwege de behoefte aan een duurzamere agrifood keten. Van zaad tot grondstof, vee, landbouw, voedselverwerking en detailhandel.

Binnen de voedselwaardeketen is er veel potentiële waarde in data-integratie tussen de verschillende stappen van de keten. Totale integratie van gegevens door de hele keten kan op dit moment als een moonshot worden gezien. Daarom is integratie tussen deelstappen een belangrijke en realistische stap in deze richting. Onze ambitie is om een ​​internationale alliantie te creëren van ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van regionale en lokale overheden om datagedreven innovatie mogelijk te maken binnen de voedselwaardeketen, gericht op leren, inspireren, kennis en inzichten delen. Uiteindelijk willen we gemeenschappelijke uitdagingen creëren die we kunnen op verschillende plaatsen over de hele wereld aanpakken door middel van onderzoek, experimenten en ervaring. 

Start Data Driven Agrifood Future Alliance

De belangrijkste spelers uit koploperregio's op het gebied van datagedreven agrifood-innovatie zullen elkaar ontmoeten op de conferentie. Samen werken we aan de oprichting van een wereldwijde alliantie van Data Driven Agrifood-regio's.

Offline en online

De ontmoetingsplek is in een geïntegreerde en opwindende ‘online ontmoet offline’ omgeving. Een dynamisch programma boordevol een uitgebalanceerde mix van keynotes, presentaties, paneldiscussies en online en offline breakouts. Er is ook gelegenheid voor offline en online netwerken. Aan het einde van de dag wordt de Letter of Intent van de DDAF Alliance ondertekend tussen koepelorganisaties in Denemarken, Nieuw Zeeland, Californië, Duitsland, België en Nederland. Hierbij is FME de Nederlandse ondertekenaar. Het event vindt plaats in het Engels in verband met het internationale karakter. 

Programma

11.30   Check-in and welcome live and online attendees
12.05   Opening remarks by Jack Mikkers, mayor of the City of ‘s-Hertogenbosch
12.10   Data & agrifood - a triple helix responsibility

- Elies Lemkes, Provincial minister for Agriculture, Food and Nature, Province of Noord-Brabant
- Johan van Arendonk, Chief Innovation & Technology Officer, Hendrix Genetics
- Robert-Jan Smits, JADS, Chairman Board University of Technology Eindhoven
- Arthur Mol, Rector Magnificus and vice-president of Wageningen University & Research
12.40   Data Driven Technology in agrifood
- Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, President FME
- Ranveer Chandra, Chief Scientist Microsoft Farmbeats (California USA)
- David Kemps/Jan de Ruyter, Sector Banker ABN AMRO
13.40   Online and live sessions: Best practices and showcases on data collection, data platform and consumer involvement in agrifood
- Phil Harris, CEO Ripe.io (California USA)
- Tim Cutfield, Regional Manager Levno, (New Zealand)
- Andrew Cooke, Managing Director Rezare Systems (rezare.com) (New Zealand)Best Practices from Denmark, Belgium, Germany, California and the Netherlands (more information will be available in the coming weeks)
14.40   Keynote Platform Economy
- Martin F. Kenney, Distinguished Professor Community and Regional Development University of California, Davis
15.15   Online and live sessions: best practices and showcases on data collection, data platform and consumer involvement in agrifood
16.15   Kickoff Data Driven Agrifood Future Alliance

- Short government messages of participating countries/regions by video
16.45   Closing remarks moderator

 

Meld je nu aan!

Data Driven Agrifood Future

Aanmelden
Sluiten