arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De associate degree in de technologische industrie

technisch

In dit webinar vertellen we je meer over het associate degree (Ad), vanuit het perspectief van het onderwijs, maar horen we ook een verhaal van een medewerker en werkgever in een technisch bedrijf. We zoomen in op een specifieke invulling van een Ad-traject: via de mkb-route, een soort 'BBL in het hbo'.

De associate degree (Ad) is nog een relatief onbekend diploma binnen de technologische industrie. Het is een diploma op niveau 5, tussen een mbo 4 opleiding en bacherlordiploma in. In de Ad-opleiding zijn studenten vaak meer praktijkgericht bezig dan bij een hbo-bacheloropleiding. Als je weet hoe je dit past binnen het functiehuis van de onderneming en wat dit oplevert voor je medewerkers, levert een Ad een enorme meerwaarde.

Programma

16:00 uur: Opening 

16:05 uur: Inhoudelijk programma

Onderwerpen die worden behandeld zijn:  

  • De mkb-route. Kansen voor doorontwikkeling van talent en (verdere professionalisering) van werkenden in het mkb, en het aantrekken van talent naar het mkb-bedrijf.  
  • De associate degree (Ad). Waarom is het van belang voor (samenwerking met) het bedrijfsleven? Welke potentiële impact heeft het voor medewerkers? Hoe wordt de samenwerking vormgegeven tussen de werkende (student), de mkb-werkgever en de hbo-instelling (de opleiding).
  • De Ad IAR (Industriële Automatisering en Robotica) opleiding. Een inkijkje in deze route door de bril van de medewerker (student) en de werkgever van een technisch bedrijf. 

16:45 uur: Vragenronde en discussie

17:00 uur: Afronding 

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten