arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De mogelijkheden van 3D-printing voor jouw bedrijf

Oceanz

Op donderdag 3 november organiseren FME en FPT-VIMAG in samenwerking met de lidbedrijven Oceanz, Bond3D en 3D Makers Zone een bijeenkomst over de toepassingsmogelijkheden van 3D-printing voor bedrijven in de maakindustrie. Tijdens deze bijeenkomst bij Oceanz in Ede worden praktische use cases van 3D-printing besproken vanuit verschillende invalshoeken, zoals techniek, materiaal en toepassing. In interactieve sessies gaan we vervolgens in gesprek over de mogelijkheden van 3D-printing voor jouw bedrijf. Er is ruime gelegenheid tot netwerken tijdens de afsluitende borrel.

Inmiddels is de 3D-techniek een volwassen aanvulling voor de verschillende productiemethoden en kan deze breed worden ingezet: van prototyping tot serieproductie. Doordat er met digitale bestanden wordt gewerkt kun je snel en in kleine series produceren, gemakkelijk aanpassingen doorvoeren en zijn er complexe (lichtgewicht) vormen mogelijk. De voorraad kan hierdoor worden gereduceerd of totaal worden overgenomen door een digitale voorraad. Ook is de techniek zeer sustainable, omdat er vrijwel geen ‘waste’ van materiaal is en omdat er lokaal kan worden geproduceerd, met minder transport tot gevolg.

Programma

14:30 uur: Inloop en ontvangst bij Oceanz in Ede

15:00 uur: Introductie over de toepassingsmogelijkheden van 3D-printing in de maakindustrie

 • Opening – door Amber Fiechter, Business Development Manager Regio Noordwest FME
 • Introductie over de toepassingsmogelijkheden van 3D-printing in de maakindustrie en presentatie use case: ‘3D-printen van onderdelen voor de Agri & Food sector’ – door Erik van der Garde, CEO van Oceanz
  Erik van der Garde praat je bij over de huidige trends en ontwikkelingen in 3D-printing en de verschillende vernieuwde toepassingsmogelijkheden. Daarnaast gaat hij in op het gebruik van 3D geprinte onderdelen voor toepassingen binnen de Agri & Food sector. Slimmere en duurzame voedselproductie vraagt om nieuwe technologie. Additive manufacturing kan daarin een enorme bijdrage leveren aan de productie van machine onderdelen, maar ook voor packaging en het ontwikkelen van prototypes. En dat alles natuurlijk conform de juiste richtlijnen, zoals de EC 1935/2004.

15:30 uur: Presentatie business cases / use cases vanuit verschillende invalshoeken

 • Use case: ‘How to overcome the challenges of implementing 3D printed PEEK’ – door Marc Kunst, Manager Sales & Business Development bij Bond3D
  PEEK is een hoogwaardige kunststof die steeds vaker ingezet wordt om metalen te vervangen in de hightech industrie. Marc Kunst geeft een uitleg over de door Bond3D ontwikkelde technologie om dit normaliter lastig te verwerken materiaal te printen en ligt de toepassing van de techniek in de praktijk toe aan de hand van een voorbeeld uit de energiemarkt bij een grote oliemaatschappij.
   
 • Use case: ‘3D-geprinte onderdelen in vezelversterkt composiet voor waterzuiveringsinstallatie van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier’ – door Jeroen Veger, Managing Partner van 3D Makers Zone
  Jeroen Veger gaat in op 3D-geprinte tandenstroken voor harkroosters van waterzuiveringsinstallaties die zijn geprint in vezelversterkt composiet. Deze voldoen beter dan de originele metalen versies onder andere vanwege duurzaamheid, langere levensduur en lagere kosten.

16:15 uur: Interactieve tafelgesprekken in groepen over de mogelijkheden voor jouw bedrijf
In groepen gaan we in gesprek over de mogelijkheden om met 3D-printing een bijdrage te leveren aan de oplossing van business vragen van jouw bedrijf. We doen dat langs verschillende invalshoeken zoals de gebruikte techniek, het materiaal en de toepassing. Deze groepen worden begeleid door experts op de verschillende gebieden van 3D-printing.

16:45 uur: Afsluiting en vervolgstappen

17:00 uur: Netwerkborrel

17:30 uur: Einde bijeenkomst

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten