arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Economische Missie Groene Waterstof Duitsland

Hydrogen

Parallel aan het werkbezoek van de koning aan Noordrijn-Westfalen op 14 november vindt de Economische missie Groene waterstof plaats op 14 en 15 november. Zowel Duitsland als Nederland hebben allebei een enorme opgave richting 2030 om voldoende groene waterstof te maken. Bied jouw bedrijf een oplossing voor de productie of toepassing van groene waterstof? En is Duitsland een belangrijke afzetmarkt voor jouw internationale strategie? Meld je dan aan voor deze missie om meer inzicht te krijgen in de (Duitse) markt van waterstof en om toekomstige handels- en samenwerkingspartners te vinden.

Deze missie staat onder leiding van demissionair staatsecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Hans Vijlbrief. FME-voorzitter Theo Henrar is zakelijk missieleider. Ook plaatsvervangend directeur-generaal Buitenlandse Economische Betrekkingen, Yvette Eechoud, reist mee.

Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen

De missie vindt plaats in Noordrijn-Westfalen (NRW). Deze Duitse deelstaat is belangrijk voor groene waterstof.

Bedrijven en kennisinstellingen uit NRW en Nederland hebben de juiste locatie om samen te werken aan energietransitie. De deelstaat is namelijk het industriële centrum van Duitsland en ziet de noodzaak van de waterstoftransitie. 

De deelstaatregering heeft als doel om van NRW een klimaatneutrale industrielocatie van de toekomst te maken. Met waterstof moet de CO2-uitstoot in NRW afnemen met 25%. De deelstaat wordt dus voor ongeveer 70% afhankelijk van waterstof. Een betrouwbare aanvoer van waterstof tegen concurrerende prijzen is dus nodig.

Wat kun je verwachten van de missie?

  1. informatieve deelsessies, zoals seminars of workshops;
  2. bedrijfs- en/of locatiebezoeken;
  3. netwerkevenementen;
  4. handelsreceptie/ handelsdiner;
  5. individuele matchmaking (netwerkgesprekken op maat);
  6. lokale ondersteuning door de organisatie;
  7. lokaal vervoer (verbonden aan het missieprogramma).

Bekijk het volledige programma.

Praktische informatie

Na aanmelding ontvang je zo snel mogelijk de bevestiging. Je aanmelding is pas definitief na ontvangst van deze bevestiging. Reis- en verblijfskosten zijn voor eigen rekening. 

Deze missie wordt georganiseerd in samenwerking met FME, EMP-NL, ministerie van Buitenlandse Zaken, RVO, en Energy4Climate.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten