arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

FME Jaarevent 2021: Speed Up Sustainability

Speed Up Sustainability

Het FME Jaarevent is de ultieme gelegenheid om elkaar weer ‘live’ te ontmoeten en te inspireren over het verduurzamen van bedrijven en de maatschappij door en voor onze techsector.

Duurzame oplossingen

FME-leden hebben niet alleen de know-how om duurzamer te produceren, zij bedenken en maken ook slimme, duurzame oplossingen. Met nieuwe en bestaande technologieën kunnen we zorgen voor de nodige versnelling. Hoe zorgen we ervoor dat deze tech oplossingen sneller en op grote(re) schaal worden ingezet? Welke kansen liggen er voor jouw bedrijf, hoe kun je die verzilveren en hoe kunnen we elkaar daar in versterken?

Tijdens het FME Jaarevent gaan we in op deze vragen om elkaar te inspireren en te motiveren. Tijdens het diner ga je aan tafel in gesprek met andere directeuren over het onderwerp van jouw keuze. Daarnaast is er volop ruimte om te netwerken en ervaringen te delen.

Het wordt een interactieve middag en avond vol energie om samen te werken aan duurzame groei.

Keynote

Keynote Medy van der Laan, voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken en tot voor kort voorzitter van Energie Nederland, geeft haar visie op  de financiering van de energietransitie: Op weg naar duurzaam financieren: een reis voor bank en klant.

Inspirators

Tijdens het event kun je je op diverse momenten laten inspireren door lidbedrijven die hun bedrijf(sprocessen) op een bijzondere wijze hebben verduurzaamd, of die bijvoorbeeld producten hebben ontwikkeld om minder CO2 uit te stoten, of die deelnemen aan verduurzamingsprojecten.

Deze inspirators delen kennis en ervaringen deze dag:

 • ABB, Staf Seurinck, Country Managing Director:
  "Bij ABB verankeren we duurzaamheid in alles wat we doen om waarde op lange termijn te creëren. Wij helpen onze klanten om grondstoffen, energie en emissies te verminderen. Tegen 2030 willen we zelf klimaatneutraal opereren en zal ten minste 80% van de producten en oplossingen van ABB onder onze circulariteitsbenadering vallen."
 • DAF Trucks, Ronald Stegers, Energy Manager:
  "DAF loopt voorop op milieugebied en biedt een volledig assortiment zuinige, ultraschone dieselmotoren die aan de strengste emissienormen voldoen. DAF was een van de eerste Europese truckfabrikanten die voldeed aan de norm ISO 14001 voor milieuzorg. Alle productiefaciliteiten hebben de norm ‘Zero Waste to Landfill’ bereikt."
 • Duiker Combustion Engineers, Albert Lanser, Business Development Director
  "Bij energietransitieprojecten verneem je bijna altijd dat er nog 'iets' ontbreekt om de volgende stap te kunnen nemen en dus gebeurt er (bijna) niets. Geen enkele partij kan het alleen, dus doe het samen met partners. Dus begin klein en zorg samen dat de hele (logistieke) keten wordt meegenomen in de (integrale) oplossing.”
 • Flamco
 • Heatmatrix, Frank Tielens, CEO:
  “Het onderzoeken van systeemveranderingen van energievoorziening voor 2050 mag geen vrijbrief vormen om nu geen energie-efficiëntie maatregelen te nemen. De industrie moet veel meer investeren in energie-efficiëntie projecten die nu al technisch en economisch haalbaar zijn. Dit is goed voor de concurrentiepositie en zorgt voor vele megatonnen CO2 besparing in de komende 20 jaar.”
 • Lely Industries, Tanja Roeleveld, Sustainability Manager:
  "We hebben een ambitieus programma opgesteld, omdat we verantwoord willen ondernemen voor mens, planeet en dier. We willen waarde en positieve impact creëren in onze hele waardeketen. Daarom betrekken en activeren we al onze stakeholders om bij te dragen. De som van hun acties zal het grote verschil maken."
 • Lightyear, Tom Selten, Business Development & Public Affairs Lead: 
  "Lees het verhaal achter onze Lightyears game-changing zonneauto en laat je inspireren om ook een volgende stap te nemen."
 • Resato International, François Hemmerlin, Business Development Manager Hydrogen:
  "Om de energietransitie te versnellen moet je niet spreken maar kijken wat jij kan doen!"
 • Signify, Thomas Leenders, Head of Public & Government Affairs:
  "De European Green Deal biedt significante kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven. Enerzijds om te verduurzamen en anderzijds om te digitaliseren. Op dit moment maken we nog onvoldoende gebruik van deze kansen. Ook FME-leden zijn nog niet voldoende opgelijnd om de mogelijkheden die dit ambitieuze programma biedt, met beide handen aan te pakken. Als voorloper op dit onderwerp ontwikkelde Signify het ‘Green Switch’ programma. Laten we als FME-leden tijdens het jaarevent de kans grijpen om met elkaar in gesprek te gaan, en te bedenken hoe we maximaal rendement uit de European Green Deal kunnen halen!"

Programma

15:30 uur - Ontvangst ALV
16:00 uur - Algemene Ledenvergadering FME (ALV)
16:45 uur - Ontvangst FME Jaarevent
17:00 uur - Start FME Jaarevent: Speed Up Sustainability (incl. diner)
21:00 uur - Einde FME Jaarevent

Aanmelden

Bij het aanmelden kies je een onderwerp waarover je tijdens het diner in gesprek wilt gaan. Geef je eerste en tweede keuze aan.

 1. Hoe verduurzaam je je productieprocessen?
 2. Ontwikkel een Business Model voor je duurzame producten  
 3. Hoe kunnen we de leefomgeving verduurzamen (Smart City)?
 4. Wat moet Den Haag doen om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf kan verduurzamen?
 5. Hoe krijg je je hele bedrijf mee in het verduurzamingsproces?
 6. Hoe maak je duurzaamheid winstgevend?
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
Vragen
Sluiten