arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Gebruik van waterstof op Ameland (VOL)

waterstof

Waterstoftechnologie staat volop in de belangstelling. De eilanden Ameland en Borkum experimenteren op dit moment in het Europese programma H2Watt met het inpassen van waterstof in de energievoorziening. Toepassing van waterstof in voer- en vaartuigen ligt voor de hand. Op Ameland wordt echter ook gekeken naar toepassing van waterstof in de gebouwde omgeving en voor het balanceren van de bestaande netwerken. De gemeente Ameland wil technologisch gezien vooroplopen en een voorbeeld zijn voor andere eilanden en gemeenten. Benieuwd naar de eerste resultaten? Kom een dag naar Ameland!

Programma

Het programma is zo samengesteld dat deelnemers met de boot van 9:30 uur (vanaf Holwerd) naar het eiland Ameland kunnen varen en met de boot van 17:00 uur (vanaf Nes) terug. Eerder komen of later vertrekken is uiteraard mogelijk. Bootovertocht is voor eigen rekening. Kijk hier voor de mogelijkheden. 

Wat is H2Watt?

Het gebruik van waterstof (H2) wordt beschouwd als een essentieel onderdeel van de energietransitie. In het noorden van Nederland en Duitsland komt in de nabije toekomst steeds meer duurzame energie beschikbaar. Het gebruik van waterstof als energiedrager wint hier dan ook snel terrein. H2Watt is een interregionaal en grensoverschrijdend platform voor diverse toepassingen van waterstof. De nadruk ligt op processen en systemen voor de productie, opslag, vervoer en het gebruik van waterstof. H2Watt is een project van Interreg Deutschland Nederland en de Europese Unie.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten