arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Handelsmissie Frankrijk voor voedselverwerkende industrie

Levensmiddelentechnologie

Ben je actief in de voedselverwerkende industrie? Zoek je naar specifieke samenwerkingspartners of ben je benieuwd naar de innovatie en marktkansen voor jouw activiteiten in regio Hauts-de-France? Neem dan deel aan deze driedaagse handelsmissie. Hauts-de-France is een van de belangrijke regio’s van Frankrijk voor voedselproductie, -verwerking en -distributie.

Liesje Schreinemacher, minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, leidt deze missie. Je kunt netwerken, marktkansen onderzoeken en mogelijke zakenpartners en opdrachtgevers ontmoeten. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert deze handelsmissie samen met onder meer FME. FME is inhoudelijk missieleider van dit specifieke FoodTech onderdeel.

Tijdens deze missie ligt, naast de sectoren automotive en life sciences & health, de nadruk op systemen en materialen in de voedselverwerkende industrie. Dit kunnen digitale oplossingen zijn met kunstmatige intelligentie, fotonica, blockchain, internet of things of robotica voor duurzame verbeteringen in de voedselverwerkende industrie.

Voor wie?

Dit onderdeel van de missie is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die werken aan (technische) innovatie en digitale oplossingen voor de voedselverwerkende industrie. Je krijgt beter inzicht in de Franse voedselverwerkende sector en er zijn uitgebreide netwerkmogelijkheden. De organisatie hoopt op nieuwe samenwerking met de regio, en dat er nieuwe contracten worden afgesloten.

In deze regio hebben meerdere grote Franse multinationals in de landbouw en foodtech hun hoofdkantoor en productiebedrijven. Denk aan Bonduelle, Roquette, Tereos, Lesaffre, McCain, Heinz en Groupe Holder. Ook zijn in de regio grote Franse landbouwcoöperaties zoals InVivo vertegenwoordigd.

Concept programma

De missie zal bestaan uit een gevarieerd programma van bezoeken aan innovatieve projecten in de regio, toonaangevende bedrijven die sterk inzetten op innovatie en vernieuwing en pitches en matchmaking.

Maandag 3 april

 • Sectorbijeenkomst Foodtech
 • Gezamenlijke kick-off
 • Diner voor alle deelnemers van de missie

Dinsdag 4 april

 • Bezoek aan innovatieve projecten van Euralimentaire
 • Kijkje op de versmarkt MIN te Lomme-Lille
 • Bezoek aan een belangrijk bedrijf zoals Lesaffre, dat sterk inzet op innovatie binnen de voedselverwerkende industrie
 • Tijdens de lunch schetsen wij een beter beeld van de Noord-Franse landbouwsector. Dit geeft inzicht in deze regio maar ook in de verhouding met de rest van Frankrijk. En in de kansen voor Nederlandse bedrijven
 • Pitches van Franse en Nederlandse bedrijven en zakelijke matchmaking met belangrijke zaken- en samenwerkingspartners, specifiek voor uw bedrijf. Dit programma stellen wij samen met hulp van het Enterprise Europe Network
 • Netwerkdiner

Woensdag 5 april

 • Vertrek naar Amiens om achter de schermen te kijken van innovatieve bedrijven zoals Ynsect
 • Bezoek aan een landbouwcoöperatie (bijvoorbeeld InVivo) die de focus legt op digitale innovatie
 • Op deze dag kunt u weer kennismaken met mogelijke samenwerkingspartners (met dank aan AgroSpheres)

Uitgebreide informatie over de regio, de sectoren en het meest actuele programma vind je op de website van RVO.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten