arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Hoe draagt medische technologie bij aan het oplossen van het tekort aan zorgpersoneel?

Man MRI-scanner

Graag nodigen we FME-leden die actief zijn op gebied van zorg uit om mee te denken over de wijze waarop medische technologie bijdraagt aan het oplossen van het grote en groeiende tekort aan zorgpersoneel.

Zorg is mensenwerk en die zorgprofessionals zijn er steeds vaker niet. De krant staat er vol van: er is een groot tekort aan zorgpersoneel en richting 2040 wordt dat tekort steeds groter. Mensen moeten langer wachten op de juiste zorg of genoegen nemen met zorg van mindere kwaliteit.

Onderzoek

FME wil graag bijdragen aan het oplossen van dit enorme maatschappelijke probleem. Daarom laten we door Gupta Strategists onderzoek uitvoeren naar de aard en omvang van de bijdrage die medische technologie kan leveren. Bijvoorbeeld door zorg te voorkomen of door zorg efficiënter te maken, zodat voor een goede behandeling van een patiënt minder personeel nodig is. Wij zijn van mening dat het bevorderen van inzet van medische technologie een belangrijke pijler moet zijn van (overheids)beleid om personeelstekort in de zorg te verminderen.

Gezocht: kennis van FME-leden

De kennis bij FME-lidbedrijven over medisch technische oplossingen hebben we hard nodig bij het onderbouwen van de waarde van medtech op dit dossier.

Opsturen van jouw verhaal over jullie oplossing

Je kunt direct bijdragen door dit formulier in te vullen en uiterlijk 4 maart te sturen naar zorg@fme.nl.

Neem deel aan een online sessie

We nodigen je ook uit om aan te schuiven bij een van onze digitale discussiesessies (09:30-10:30 uur):

  • Maandag 7 maart: hoe draagt medtech bij aan oplossen van het tekort aan zorgpersoneel op gebied van ouderenzorg
  • Dinsdag 8 maart: hoe draagt medtech bij aan oplossen van het tekort aan zorgpersoneel op gebied van ziekenhuiszorg

Tijdens deze sessies licht Gupta Strategists hun onderzoeksaanpak toe. Zij gaan graag met leden in gesprek over de oplossingen die nu beschikbaar zijn op de Nederlandse markt en het verwachtte effect dat maximale inzet van deze oplossingen kan hebben op het personeelstekort in de betreffende sector.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten