arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Hoe organiseer je patiëntveiligheid

Zorg

Een veilige gebruikssituatie voor de patiënt creëren is een belangrijk thema in de zorg. Hoe kun je zorgen dat dit thema zo sluitend mogelijk wordt georganiseerd?

Deze bijeenkomst is onderdeel van de Week van Patiëntveiligheid: 13 - 17 november.

Wat leeft er bij jouw zorginstelling en binnen jouw team of afdeling rondom patiëntveiligheid? Of meer specifiek rond een veilige toepassing van medische technologie & safety II?

Doel

Bewustwording van patiëntveiligheid rondom alarmen op een hoger niveau brengen

Doelgroep

Zowel volwassen bedrijven als start- en scale ups, zorginstellingen en patiënten. Bedrijven die zich inschrijven wordt gevraagd om aan te sluiten mits zij een eindgebruiker meenemen van een lopend project. Dit om te zorgen voor een evenwichtige verhouding in de workshop. aangezien de patiënten de praktijkcases inbrengen.

Wij gaan uit van een groep van 15 deelnemers.

Heb je ook een MDR-gerelateerde vraag vraag voor FME: we brengen je graag in contact met onze actieve ledengroep!

Onze sessie uit 2022

Thema: Veilig en passend gebruik van alarmen in de zorg. Met elkaar hebben we een inventarisatie van de risico’s gemaakt gebruik makend van de BowTie -methode. De uitkomst van de workshop was dat het enorm waardevol is om met diverse disciplines op basis van scenariodenken een inschatting te maken van de oorzaken en gevolgen. Een eye opener voor de deelnemers is geweest dat de soft skills, zoals leiderschap en skills-ontwikkeling een grotere rol spelen dan gedacht.
Belangrijke takeaways waren: voor de industrie, help de zorg met het combineren van apparaten in de keten (zodat er een closed loop ontstaat); een uniforme standaard kan hierbij helpen. En in algemene zin: de zorg wordt steeds meer gemeten in Excels/KPI’s; dat is niet de goede richting: het gaat erom de patiënt sneller op de been te helpen en de verpleegkundigen beter zijn/haar vak uit te laten oefenen!

Meld je nu aan!

Hoe organiseer je patiëntveiligheid

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten