arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Kansen voor groene waterstof in Duitsland en Nederland

elektriciteit

De energietransitie en verduurzaming van de industrie worden steeds belangrijkere onderwerpen. De oorlog in Oekraïne en de daarmee gepaard gaande stijgingen van de energieprijzen hebben de noodzaak van een transitie alleen maar vergroot. In de energietransitie wordt groene waterstof een belangrijke pijler om de CO2-uitstoot in meerdere sectoren te verminderen.

De Europese maakindustrie heeft voldoende productiecapaciteit nodig om de doelstellingen voor groene waterstofvolumes te kunnen halen.

Groene Waterstof

Groene Waterstof gaat een rol van betekenis spelen als grondstof en/of energiedrager in de industrie en andere sectoren die moeilijk direct te elektrificeren zijn en als oplossing voor grootschalige duurzame elektriciteitsopslag en -transport. Net als in Nederland maar ook in Duitsland en andere EU-lidstaten zijn de uitdagingen en ambities vergelijkbaar met de inzet van waterstof als onderdeel van de energietransitie.

Programma

Paneldiscussie met Nederlandse en Duitse bedrijven over de Duitse en Nederlandse ambities op gebied van (groene) waterstof en het belang van bilaterale samenwerking op dit gebied. 

NL Paviljoen op Hannover Messe 2023

Integrating Industries for a Smart Sustainable Future

Naast handelspartner, wil Nederland ook technologie- en innovatiepartner zijn van Duitsland. Om deze reden straalt het Nederlands Paviljoen in hal 8 dit jaar uit dat Nederland hét land is om samen oplossingen mee te ontwikkelen voor wereldwijde uitdagingen. Nederland presenteert zich onder het overkoepelde thema 'Integrating Industries for a Smart Sustainable Future'. Met onze gezamenlijke presentatie laten we zien hoe we – door internationaal nauw samen te werken – slimme en duurzame oplossingen kunnen ontwikkelen en industriële transformatie kunnen realiseren.

Gratis kaartje voor de Hannover Messe

Wil je de beurs bezoeken, dan kun je hieronder je gratis kaartje bestellen.

Bestel jouw gratis kaartje

Elektrolyser Makersplatform NL

Het Elektrolyser Makersplatform NL (EMP-NL) van FME brengt Nederlandse leveranciers van elektrolysers en/of componenten en materialen bij elkaar om hun innovaties in opschaling en commercialisering te versnellen Gezien de grote hoeveelheid aangekondigde groene waterstofprojecten moeten we ervoor zorgen dat de maakindustrie ook de capaciteit heeft om die installaties te bouwen.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten