arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Kennissessie: internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in mica-ketens

Metaal

Het IMVO-convenant voor de metaalsector organiseert, in samenwerking met Terre des Hommes, een informatiesessie over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) in mica-ketens. Mica is een belangrijk mineraal voor de elektronicasector. FME is als steunbetuiger betrokken bij het Metaalconvenant, daarom zijn FME-leden van harte welkom om aan te sluiten bij deze informatiesessie! Het convenant wordt gefaciliteerd door de Sociaal-Economische Raad.

>>> Aanmelden gaat via e-mail: metaalconvenant@ser.nl

Mica is vanwege zijn unieke eigenschappen een zeer belangrijk en onmisbaar mineraal voor uiteenlopende sectoren en producten en de energietransitie. Het wordt gebruikt in make-up, elektronische apparaten, (staal)ovens, batterijen van elektrische auto´s en veel meer dagelijkse producten. Maar mica komt vooral uit India en Madagaskar, waar er sprake is van diverse IMVO risico’s. Onderwerpen die in deze sessie aan bod zullen komen zijn o.a.:

  • Hoe breng je mica ketens en IMVO-risico’s in deze ketens in kaart? 
  • Hoe betrek je (lokale) stakeholders? 
  • Hoe pak je deze risico's projectmatig aan? 

Kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes deelt graag haar kennis en ervaring over mica ketens en geeft een inkijk hoe de samenwerking met bedrijven eruit kan zien. 

Deze informatiesessie is online en gratis.

Geïnteresseerd? Meld je aan via e-mail: metaalconvenant@ser.nl.

Meld je nu aan!

Kennissessie: internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen in mica-ketens

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten