arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Nederland Maakt - Challenging Disruption

Nederland maakt

Nederland Maakt, het ketenevenement voor de maakindustrie is terug! Na een succesvolle introductie in 2019 is het tijd voor een vervolg. Op woensdag 28 september vindt Nederland Maakt plaats in de Baseliek in Veenendaal. Deze editie staat in het teken van Mens | Data | Technologie: Challenging Disruption.

Thema: Challenging Disruption

We zijn de afgelopen twee jaar geconfronteerd met plotselinge en heftige gebeurtenissen die een groot disruptief effect hebben. Afhankelijkheden van materiaal en brandstof en daarmee gepaard gaande sterk verhoogde prijzen, maar ook een schrijnend tekort aan personeel zijn slechts enkele voorbeelden van hoe deze disrupties van invloed zijn.
 
De nieuw ontstane situatie heeft ons ook aan het denken gezet en biedt kansen! Wat zal er allemaal versneld mogelijk zijn nu de omstandigheden ons ertoe dwingen? Welke kansen ga jij benutten? Wat heb je daarvoor nodig?
 
Nederland Maakt is bedoeld om te inspireren en te motiveren om morgen al praktisch aan de slag te gaan. Om meer kansen te signaleren, deze te verzilveren en slimmer samen te werken in de keten. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om je eigen netwerk te versterken.

Programma

Ontvangst met koffie, thee en iets lekkers

Start plenair
Welkom door dagvoorzitter – tevens ondernemer, schrijver en spreker op gebied van disruptie en innovatie - Arko van Brakel en introductie op het thema.

Daarna is gedragsbioloog Patrick van Veen aan het woord. Vanuit zijn bedrijf ‘Apemanagement’ doet hij onderzoek bij chimpansees en gorilla’s naar de biologische drijfveren van samenwerken en de complexiteit van communicatie en vertaalt dit naar de mensenwereld.

Henk Akkermans – professor universiteit van Tilburg en directeur World Class Maintenance praat over supply chain management. Een duurzame relatie met je klanten, vernieuwde businessmodellen en het verminderen van afhankelijkheden.

Netwerkpauze

Break-out sessies

  • Human Capital: zijn jouw medewerkers klaar voor morgen?
  • Energie: over de uitdagingen van vandaag
  • Cybersecurity: veilig nu en in de toekomst
  • Digitalisering van het ‘Maakbedrijf van Morgen’
  • Arbeidsproductiviteit in relatie tot technologie

Key note plenair
Als filosoof, toekomstdenker en inspirator van transformatie biedt key note spreker Ruud Veltenaar duidelijkheid over de toekomst en hoop op een betere wereld. De ecologische en sociale crisis heeft samen met COVID-19 op schrijnende wijze duidelijk gemaakt dat onze huidige manier van leven niet aansluit op onze visie.

Netwerkborrel en netwerkdiner

Vroegboekkorting

Meld je voor 1 augustus aan en ontvang € 20 vroegboekkorting. Dit evenement kost normaal € 259 voor FME-leden en € 295 voor niet-leden. Alle aanmeldingen zijn inclusief netwerkdiner. 

Organisatie

Nederland Maakt wordt georganiseerd door FME, NEVATFedet en de Koninklijke Staalfederatie.

Meld je nu aan!

Nederland Maakt - Challenging Disruption

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten