arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Omdenken in de energietransitie

brainstormen

Donderdag 29 juni in Den Haag is de volgende Future FME sessie gepland voor de zomervakantie! Deze Future FME Netwerk bijeenkomst staat in het teken van Omdenken in de energietransitie.

We worden verwelkomd in het inspirerende gebouw de Titaan, een ‘impact dreven innovation hub'. Onlangs is FME-lid en energieproducent HYGRO verhuisd naar de 'Titaan' in Den Haag. Het bedrijf dat gespecialiseerd is in waterstofsysteemintegratie en bekendheid geniet door hun waterstofwindmolen in Wieringermeer, heeft de ambitie om het kantorencomplex Titaan van verhuurder Unknown Group zelfvoorzienend te maken met behulp van waterstof uit zonne-energie als energiebron en 'accu'. Het zelfvoorzienende energiesysteem voor innovatiehub Titaan moet mogelijk worden door gebruik te maken van waterstofproductie via elektrolyse, gevoed door de zonnepanelen op het dak. De opslag van de waterstof gebeurt in drukvaten, vervolgens wordt deze op de noodzakelijke momenten omgezet naar elektriciteit en warmte door gebruik te maken van een brandstofcel. Onderzocht wordt of eventuele overschot aan energie teruggeleverd kan worden aan het BinckNet.

Businessmodellen

Bovenstaande geeft al veel food for thought en inspiratie. Echter gaan we ook samen met FME-lid HYGRO, businessmodellen in de energietransitie verkennen. Hierbij laten we het conservatieve denken, van fossiele naar nieuwe energiemethoden rekenen, los en kijken we naar een van de voorbeelden van HYGRO. Zij produceren direct waterstof uit windmolens! Tevens is het een unieke gelegenheid om met de jongere achterban van FME te netwerken!

Programma

14:45 - 15:00 uur l Inloop

15:00 - 16:30 uur l Presentatie HYGRO en discussie

16:30 - 17:00 uur l Rondleiding Titaan

17:00 - 18:00 uur l Netwerken met borrel

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten