arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Opzet Fieldlab('s) AI in Oost-Nederland

AI Blauw

FME en de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen (HAN) nodigen je uit voor dit webinar waarin we de mogelijkheden verkennen voor de opzet van een of meerdere Artificial Intelligence-Fieldlabs in Oost-Nederland.

Word koploper

Met AI-fieldlabs willen we de brede toepassingsmogelijkheden van deze technologie versnellen door het samen ontwikkelen en verspreiden van kennis. Dit doen we in het Fieldlab samen met productiebedrijven die al (enkele) stappen hebben gezet op AI-gebied en dit graag willen uitbouwen als AI-koploper. De HAN fungeert vanuit haar kennispositie en ervaring als vliegwiel om bedrijven in de technologische industrie hierbij actief te ondersteunen.

Programma

Tijdens het webinar bespreken we de volgende drie kansgebieden:

  • Predictive Maintenance: slim voorspellen van (wijze van) onderhoud of vervanging van apparaten en onderdelen
  • Quality Control: automatische beeldherkenning (bv. een foto) inzetten om snel en effectief te bepalen of het product aan de specificaties voldoet
  • Employee Support: slimme manieren om werknemers te ondersteunen in hun werkzaamheden, (bijv. informatie en wijze) voor het succesvol uitvoeren van complexe taken

Wil jij ook meepraten over dit onderwerp of heb je interesse in het aansluiten bij een Fieldlab rondom Artificial Intelligence? Meld je dan aan!

AI kansgebieden

Wat is een Fieldlab? 

Een Fieldlab is een plek in een bedrijf waar nieuwe ontwikkelingen worden uitgeprobeerd in échte, realistische bedrijfssituaties. Mensen uit het onderwijs, werkveld en praktijkgericht onderzoek ontwikkelen samen innovatieve producten en verbeteren processen. Zo groeit de (uitwisseling van) kennis en ervaring bij alle betrokkenen. Een Fieldlab kan met een of meerdere bedrijven. Bedrijven die al een voorsprong hebben, hebben vaak een voortrekkersrol ten opzichte van bedrijven die een begin willen maken.

Bekijk voorbeelden van Fieldlabs
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten