arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

The road to Smart City Live - The City after corona

Smart City

Deze workshop zal zich richten op de dringende kwesties die wij momenteel meemaken naar aanleiding van het coronavirus.

Tijdens deze sessie willen we begrijpen hoe het coronavirus de manier waarop we steden ontwerpen beïnvloedt, zowel nu als in de toekomst. De discussie zal gaan van wat we leren van de coronacrisis met betrekking tot stedelijke ontwikkeling, tot strategieën voor de toekomst en wat voor soort technologie er in deze veranderende tijden nodig is. De donut en 15-minuten modellen voor stedenbouw zullen worden behandeld, naast de mogelijkheid die tech biedt in een (post-)coronasamenleving. Deelnemers zijn stadsvertegenwoordigers, overheidsinstanties en bedrijven.

Panelleden

Miquel Rodríguez Planas
Commissaris van de 2030 Agenda van de gemeenteraad van Barcelona

 • Åsa Bjering
  International Relations; H22 - the Making of A Smarter City
 • Jort van Aken
  Gemeente Amsterdam
 • Peter Ylen
  Principal Scientist bij VTT

Moderator

 • Dan Hill
  Director of Strategic Design Vinnova

Deze workshop wordt georganiseerd door Cleantech Scandinavië en FME met de steun van RVO en Vinnova.

 

Deze workshop is onderdeel van Smart City Live wat wordt georganiseerd door FIRA als online editie van het Smart City Expo World Congress in Barcelona. Smart City Live gaat over wat er nu beschikbaar is en de huidige aanbestedingen die lopen in steden.

Het doel van dit Digital Event is om overheid, stadsvertegenwoordigers, start-ups, KMO's, corporates, experts en investeerders een platform te bieden om langdurige partnerschappen te initiëren. Nationale organisaties en steden van over de hele wereld zullen worden samengebracht om  nieuwe allianties op te zetten en voort te bouwen op bestaande. Innovators en experts zullen hun oplossingen delen en het zal een geweldige kans zijn voor investeerders met een smart city focus om investeringsmogelijkheden te vinden.

FME host tijdens Smart City Live een tweetal workshops.

Sluiten