arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Stoffendag 2020

SD

Gezien de recente ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie besloten dat de Stoffendag 2020 een digitaal evenement wordt. Het evenement zal net als voorgaande jaren beginnen met een plenaire opening. Daarna zijn er vier workshoprondes gepland en kun je iedere ronde kiezen uit een breed scala aan workshoponderwerpen.

Staatssecretaris Bas van 't Wout van Sociale Zaken en Cefic-directeur Marco Mensink openen de dag. Vervolgens zijn er workshops bijvoorbeeld over ZZS stoffen, PFAS, productnotificatie, gecombineerde blootstelling en microplastics en de SCIP database die 5 januari 2021 in werking treedt. De SCIP database verplicht bedrijven die informatie ontvangen van hun leverancier over gevaarlijke stoffen in producten dit te melden aan ECHA. Robert van Beek van FME is intensief betrokken geweest bij het dossier en zal in zijn workshop ingaan op de Europese verplichtingen, de lobby, de juridische implementatie in Nederland en praktische tips geven aan bedrijven. Alle workshops kunnen later teruggekeken worden. 

Programma

  • Plenaire opening en Keynote sprekers
    Bas van 't Wout - Staatssecretaris - Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
    Marco Mensink - Directeur Cefic
  • Workshoprondes
  • Lunchpauze - netwerkmoment op onlineforum
  • Workshoprondes

Het volledige workshop-aanbod kun je vinden op de website van het event.

Korting voor FME-leden

FME-leden krijgen € 25,- korting op de deelnameprijs van € 75,-. Dit gebeurt met een speciale code die je kunt invoeren bij het aanmelden. Om de code te ontvangen kun je contact opnemen met de afdeling Beleid van FME.

Sluiten