arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Themabijeenkomst Digital Twin

Data

Het FME-platform AI for Industry organiseert een bijeenkomst van de themagroep Digital Twin op het Industriepark Kleefse Waard in Arnhem. Professor Sebastian Thiede van de Universiteit Twente en de FME-leden QING en Varex Imaging presenteren dan praktische use cases. We geven een vooruitblik naar de plannen voor het komend jaar, er is een bezoek aan het Development Lab van QING én er is voldoende gelegenheid tot netwerken.

Digital Twins kennen veel toepassingen, bijvoorbeeld voor productieprocessen, nieuwe producten en andere gebieden. Binnen de themagroep Digital Twin staat het delen en leren van elkaars use cases uit de praktijk centraal.

Programma

9:30 - 10:00 uur: Ontvangst met koffie

10:00 - 11:30 uur: Presentaties van use cases en interactieve kennisdeling:

 • Opening – Jelmer Alberts, FME
 • Presentatie Prof.Dr.Ing. Sebastian Thiede, Full Professor, Chair of Manufacturing systems, Universiteit Twente: Digital twins in manufacturing - overzicht en use cases op het gebied van batterijproductie met links naar FME-lidbedrijf LeydenJar
 • Presentatie Bram de Vrught, Managing Director, QING
  • Visie van QING op Digital Twin
  • Presentatie van use cases van verschillende toepassingen en wat nu al mogelijk is
  • Korte vooruitblik naar ontwikkelingen in de toekomst
  • Toelichting van de aanpak van QING op de Digital Twin Roadmap
 • Presentatie Gerben Heideman, Director Global Operations Connect & Control Solutions, Varex Imaging:
  • Praktijkervaringen met Fieldlab / Technohub Digital Twinning bij Varex Imaging in Doetinchem.
   Het fieldlab is een initiatief van de HAN, in samenwerking met het Graafschap College, Siemens Digital Industries Software en Varex Imaging. Daarnaast zijn nog vier digital twinning koplopers uit de maakindustrie betrokken. Bedrijven en studenten kunnen er kennismaken en werken met digital twinning. 
 • Vooruitblik Plannen en Programma 2022:

11.30 - 13.00 uur: Lunch en bezoek in groepen aan het Development Lab van QING

Development Lab van QING

Tijdens de lunch is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Development Lab van QING. Het lab heeft een belangrijke rol in developmenttrajecten in de food- en agri-industrie, van begin tot eindfase. Het is de plek waar de engineers van QING de haalbaarheid en functionaliteit van ideeën, oplossingen en automatiseringen testen, prototypes bouwen en de nieuwste technologieën, zoals vision, data, simulatie en AI, toepassen.  

Lees meer over het FME-platform 'AI for Industry'
QinQ
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten