arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Toepassingen van Virtual Reality in de industrie

Virtual Reality Prins Constantijn

Virtual Reality en Augmented Reality wordt op steeds meer plekken in de industrie toegepast. Bij het ontwikkelen van concepten en prototypes tot productdemonstraties en service & onderhoud. Welke toegevoegde waarde kan VR/AR hebben voor jouw bedrijf?

Hoe kunnen deze technologieën ingezet worden in de industrie en wat is eigenlijk het verschil tussen AR en VR qua toepassing en business cases? Op deze vragen, maar op nog veel meer gaan Marjo Nieuwenhuijse, CEO van Serious VR, en Maurice Kruse, CEO van Total Reality, in tijdens de ledenbijeenkomst op 27 oktober. 

Serious VR

Serious VR ontwikkelt VR trainingen en assessments voor de industrie en heeft dit jaar de VR Training Academy gelanceerd. Via dit platform bieden zij generieke VR trainingen, een licentie gebaseerd systeem. Met dit systeem kun je niet alleen trainen in VR maar ook medewerkers selecteren en evalueren. Technische medewerkers krijgen niet alleen instructies in VR, maar trainen ook verschillende scenario's zonder aanwijzingen, waarbij ze fouten kunnen maken. Op een online dashboard worden deze fouten geregistreerd en hierdoor is een assessment in VR mogelijk.

Total Reality

Total Reality presenteert de mogelijkheden van AR binnen de Industrial Life Cycle en aan de hand van voorbeelden tonen ze de functionaliteiten die AR heeft te bieden binnen de industrie.Total Reality droomt ervan om klanten zelfstandig augmented- en virtual reality instructies te laten maken. Het is een oplossing die toegepast kan worden in de gehele Industrial Life Cycle (ILC). Kaak maakt als launching customer gebruik van dit ILC-platform. 

Met behulp van specifieke voorbeelden laten Marjo en Maurice zien hoe VR en AR ingezet wordt bij productie bedrijven. En tijdens de bijeenkomst kun je natuurlijk ook zelf VR en AR ervaren met de opgestelde demo's.

Programma

 • Welkom
  door Lodewijk van der Borg, CEO Kaak
 • Presentatie over Kaak, over ‘Fabriek van de Toekomst’ en VR
  door Lodewijk van der Borg, CEO Kaak
 • Presentatie mogelijkheden van VR in de industrie
  door Marjo Nieuwenhuijse, Directeur van Serious-VR en partner in het fieldlab Industrial Reality Hub
 • Presentatie mogelijkheden van AR binnen de Industrial Life Cycle
  door Maurice Kruse, directeur van Total Reality en ook partner in het fieldlab Industrial Reality Hub
 • Rondleiding door fabriek en K3D
 • Borrel
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten