arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Training Due Diligence en IMVO in de metaalsector

Metaal

Werk jij in de metaalsector en wil je aan de slag met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO)? Het internationaal MVO convenant voor de metaalsector organiseert een praktische tweedaagse due diligence training. Samen met vakgenoten leer je welke stappen je kunt nemen om risico's vroegtijdig te signaleren en jouw keten te verduurzamen. Aan de hand van internationale richtlijnen bereiden wij jou voor op toekomstige wetgeving.

Aanmelden

In deze training worden de belangrijkste aspecten van IMVO en internationale richtlijnen, zoals de VN-richtlijnen over bedrijven en mensenrechten en de OESO-richtlijnen voor multinationale ondernemingen, stap voor stap uitgelegd.  Hierbij ligt de nadruk niet op de theorie, maar op hoe deze in de praktijk wordt toegepast.  Er is veel ruimte voor het stellen van vragen, het delen van best practices en het bespreken van de uitdagingen in jouw bedrijf. 

Wat levert deze training op?

  • Kennis van IMVO en de OESO-richtlijnen
  • Inzicht in de veelvoorkomende risico's in jouw ketens
  • Concrete handvatten om de 'due diligence' stappen toe te passen in jouw bedrijf
  • Een mooie start om jouw bedrijf goed voor te bereiden op toekomstige wetgevin
  • Uitwisseling met gelijkgestemden aan de hand van cases 

De training vindt plaats op 25 en 26 januari in Antwerpen. De training is gratis en vindt fysiek plaats. Koffie/thee en lunch zijn inbegrepen. Er geldt een maximum van 15 deelnemers.

Meer weten? Stuur een e-mail naar: metaalconvenant@ser.nl.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten

FME.nl is vernieuwd

De artikelen, diensten en publicaties in Mijn FME zijn verplaatst naar 'Kennis & Advies' in de navigatiebalk. Bovendien hebben we de indeling verbeterd. Al jouw waardevolle tools zoals de beloningsbenchmark, het Cao Platform en onze dashboards zijn nog steeds via het Mijn FME menu toegankelijk.