arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Veilig en passend gebruik van alarmen in de zorg

Ascom

De zorg is aan het evolueren: een transitie van het verlenen van zorg die zo effectief en veilig mogelijk is voor de patiënt, naar het verlenen van zorg die het beste bij de patiënt past. Gepersonaliseerde zorg, waarbij mens en kwaliteit van leven centraal staat. In dat kader zijn er de laatste jaren mooie stappen gezet op het gebied van veilige toepassing van medische technologie in het ziekenhuis, thuis en alles er tussenin.

Wat vindt de patiënt belangrijk aan een Medisch Oproepsysteem?

Maar, wat vindt onze patiënt/cliënt nu echt belangrijk als het gaat om bewakingsapparatuur, zoals een Medisch Oproepsysteem? En de zorgprofessional? Want, er is sprake van een tweedeling in de zorg rondom alarmering: enerzijds willen we de patiënt (meer) eigen regie geven en anderzijds willen we als maatschappij en fabrikant van medische technologie een zo veilig mogelijke gebruiksomgeving creëren. Oftewel: elke gebruikssituatie is anders en kent andere gebruik(er)risico’s. Heeft jullie team zicht op deze risico’s? En, hoe beheersen jullie deze risico’s?

Interactieve Workshop

Tijdens deze interactieve workshop zoeken MEDD, de CLB Groep en FME samen met jou en andere healthcare thought leaders de antwoorden op deze vragen.

Programma

In een multidisciplinaire samenstelling maken wij gebruik van de bewezen effectieve BowTie-methode om samen de veiligheidsrisico’s in kaart te brengen. We gaan het gesprek aan over mogelijke gedrags-, technische- en organisatorische maatregelen (barrières) die ongewenste gebeurtenissen rondom alarmering helpen te voorkomen, beheersen of mitigeren. Het programma brengt je:

  • Een introductie van het gebruik van de BowTie-methode
  • Het aan elkaar verbinden van praktijkdeskundigen en thought leaders uit de zorg entechnologie om met elkaar te leren en delen wat er goed gaat en welke risico’s er gezamenlijk aangepakt moeten worden
  • Inzichten in gewenst en ongewenst gedrag die deelnemers motiveren om trots te zijn op wat goed gaat binnen hun werkproces en gericht actie te nemen waar er verbeterd moet worden
  • Inzicht in hoe de CLB Groep omgaat met Usability en Risico Management
  • Startpakket MEDD BowTie Building Game om direct aan de slag te gaan met het begrijpelijk en bespreekbaar maken van veiligheidsrisico’s.
Logo's zorgbijeenkomst
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten