arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Vergroot je kennis over cybersecurity en maak je bedrijf weerbaar!

Cyber security

FME heeft in samenwerking met KPN een driedelige masterclass ontwikkeld waarin FME-leden kennis kunnen vergaren over drie belangrijke cyberthema’s en handvatten krijgen om in actie te kunnen komen en hun bedrijf weerbaarder te maken tegen de grote cyberdreigingen.

De bijeenkomsten zijn los te volgen, maar de grootste waarde zit natuurlijk in het volgen van de gehele reeks.

NIS2

Dinsdagmiddag 10 oktober van 13:30 tot 17:00 uur, door Rutger van Haastert

Europese beleidsmakers zijn goed doordrongen van de cyberrisico’s waar ondernemers mee te maken hebben en daarom is in 2022 de Europese Netwerk- en informatiebeveiligingsrichtlijn herzien. De Nederlandse overheid is op dit moment hard bezig om deze richtlijn (NIS2) om te zetten naar Nederlandse wetgeving, welke in het najaar van 2024 van kracht gaat.

Veel bedrijven uit de technologische industrie moeten in 2024 voldoen aan de eisen van de NIS2-wetgeving, zoals het aantonen van de veiligheid van je systeem en het melden van incidenten. Het is daarom belangrijk je goed te laten infomeren over de wetgeving en de implementatie ervan. In deze masterclass worden de belangrijkste aspecten van de NIS2 behandeld, worden praktische handvatten geboden en weet je hoe je je kunt voorbereiden op de komst van de NIS2.

 

Business Continuity Management

Donderdagmiddag 9 november van 13:00 tot 17:00 uur, door Joop Epskamp

In het geval van een calamiteit is het erg belangrijk om je bedrijfsvoering zo goed mogelijk te kunnen voortzetten. Business Continuïty Management (BCM) zorgt ervoor dat organisaties voorbereid zijn op verstoringen die impact kunnen hebben op het voortbestaan van de organisatie (zoals een cyberincident). Een goed ingericht BCM-proces geeft inzicht in bedrijfskritieke processen en in de risico’s die je als bedrijf loopt. Dit draagt bij aan de veerkracht van je organisatie. Data resilience is daar onderdeel van: welke maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat data altijd veilig en beschikbaar is bij verstoringen? Tijdens deze bijeenkomst leer je wat BCM is en hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan.  

Security Monitoring & OT Security

Donderdagochtend 7 december van 09:30 tot 13:00 uur, door Erwin Sprengers

De technologische industrie is op dit moment slachtoffer nummer 1 als het gaat om cyberaanvallen. Daarbij worden steeds vaker de wat kleinere ondernemingen (mki) geraakt. De reden waarom kwaadwilligen zich juist op deze doelgroep richten is eenvoudig: grote organisaties hebben de afgelopen jaren flink in security geïnvesteerd en dus is het makkelijker om buit te maken bij het mki. De opbrengst is weliswaar minder groot, maar door met geautomatiseerde tools te ‘schieten met hagel’ raken ze altijd wel iets.

Een methode om hier als bedrijf grip op te krijgen is security monitoring. Door de IT-infrastructuur te bewaken en automatisch in te grijpen kunnen veel incidenten voorkomen worden. Daarmee word je als bedrijf een stuk veiliger.

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitleg gegeven over security monitoring, wat het is, hoe je het toepast en wat je er als bedrijf aan hebt. Specifiek zoomen we in op het beveiligen van de OT-omgeving, wat voor bedrijven uit de technologische industrie natuurlijk heel relevant is.

KPN en FME

Meld je nu aan!

Vergroot je kennis over cybersecurity en maak je bedrijf weerbaar!

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten