arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Verkenning kansen groene waterstof in Beieren met minister Schreinemacher

Duitse vlag

Ben je actief op gebied van groene waterstof? En wil je de samenwerking aangaan of versterken met Duitse koplopers in jouw veld? Neem dan deel aan het bezoek aan Nürnberg en omgeving op 27 en 28 juni samen met minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Liesje Schreinemacher, en voorzitter FME, Theo Henrar.

Nederland en Duitsland delen grote gemeenschappelijke uitdagingen in de energietransitie. Innovatie en internationale samenwerking zijn de sleutel om deze complexe uitdagingen aan te gaan. Vooral in het economisch zwaartepunt Beieren wordt veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van innovatieve producten en diensten. De gedeelde noodzaak voor samenwerking biedt de komende jaren enorme kansen voor Nederlandse bedrijven en kennispartners.

Sterkste economische regio’s van Europa

Beieren wil dé voorloper worden op gebied van waterstoftechnologie. En als één van de sterkste economische regio’s van Europa heeft het alles in huis om dit ook voor elkaar te krijgen. Beieren kent een combinatie van hoogwaardige industrie en een bijna ongekend sterk innovatief potentieel. De toekomstvisie van Beieren is dan ook waterstoftechnologie 'Made in Bavaria'. Beieren is voor Nederlandse ondernemers daarmee de plek waar industrie en innovatie elkaar ontmoeten. We kunnen samen optrekken op gebied van innovatieve oplossingen voor materiaalgebruik, componentontwerp, systeemintegratie, automatisering, fabricage, productie en gebruik.

Programma

Tijdens deze twee dagen worden marktkansen- en ontwikkelingen optimaal verkend middels verschillende bezoeken aan innovatieve bedrijven en een workshop met potentiële samenwerkingspartners in Beieren met aansluitend netwerkmoment.

  • Bedrijfsbezoek inclusief korte presentaties en rondleiding bij Schaeffler AG.
  • Netwerkmoment met Nederlandse en Duitse bedrijven met verschillende presentaties over samenwerking Nederland-Beieren.
  • Bedrijfsbezoek inclusief korte presentaties en rondleiding bij Hydrogenious LOHC Technologies.
  • Lunch met korte presentatie en Q&A met Germany Trade and Invest: kansen waterstof in Zuid-Duitsland (tentatief – vindt mogelijk voorafgaand aan bezoek online plaats ter voorbereiding).

Het programma wordt georganiseerd door de FME, EMP-NL, het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ZentrumWasserstoff.Bayern en het Wasserstoffbündnis Bayern.

>> Lees ook meer over de groene waterstofmissie naar België (20-22 juni)

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten