arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Verschil Verrijkt: bereid je voor op nieuwe wetgeving werving & selectie

Inclusiviteit

Op dinsdag 3 oktober is het Diversity Day. Op deze nationale feestdag organiseren bedrijven en organisaties activiteiten om aandacht te vragen voor diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie. Zo ook FME. Onder het motto 'Verschil Verrijkt' zet FME op Diversity Day zich actief in om de verschillen te waarderen en ieders unieke talenten te omarmen en te benutten.

Naast het feit, dat ‘Verschil Verrijkt!' biedt het ook kansen met betrekking tot bijvoorbeeld meer innovatie, creativiteit, efficiëntie en financiële voordelen. Er komt ook nieuwe wet- en regelgeving aan met betrekking tot het werving en selectieproces van bedrijven.

Dit betreft de Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie. Deze gaat naar verwachting halverwege 2024 gelden, waarschijnlijk op 1 juli. Dit is nog afhankelijk van de goedkeuring door de Eerste Kamer. De Tweede Kamer heeft de wet inmiddels aangenomen.

  >

  Impact en voorbereiding op nieuw wetsvoorstel

  Maar wat houdt deze wet nu precies in? Voor wie gaat deze wet gelden? En wat betekent dit voor jou als bedrijf en hoe kan je je hierop alvast voorbereiden? Tijdens dit webinar worden deze vragen beantwoord en krijg je handvatten om zelf aan de slag de gaan met inclusieve werving & selectie. Ook deelt het FME lidbedrijf Belden in Venlo haar ervaringen met betrekking tot het inclusief maken van hun werving & selectieproces en welke voordelen het hen heeft opgeleverd.

  Programma

  1. Welkom en introductie
   door Helen Kardan, FME Boegbeeld Diversiteit & Inclusie
  2. Toelichting toekomstige wet: Toezicht gelijke kansen bij werving en selectie
   door Nurten Bulut, FME advocaat Arbeidsrecht
  3. Aan de slag met inclusieve werving & selectie – tips & tricks
   door Monique van Haasteren, Project Manager Diversiteit & Inclusie
  4. Praktijkvoorbeeld FME-lidbedrijf
   door Belden
  5. Vragen & afsluiting
   door Helen Kardan, FME Boegbeeld Diversiteit & Inclusie
  Voor welke datum wil je je aanmelden?
  Postadres
  CRM Vragen
  Sluiten