arrow btn arrow right arrow left chevron chevron mouse pulser checkmark date calendar calendar

Vrouwen4Tech event

Vrouwen4Tech

Naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt

In 2018 was 13% van de medewerkers in de technologische sector vrouw. Dit is in 2024 gestegen naar 16%. Een mooie ontwikkeling, die zich in een stijgende lijn verder moet ontwikkelen. We willen en moeten onze sector nog inclusiever, gelijkwaardiger en diverser maken. Wetenschappelijk is immers aangetoond dat teams met een juiste genderverhouding beter presteren en tot betere besluitvorming komen. Tijdens dit event willen we elkaar versterken en goede voorbeelden van diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie delen. Ook zullen de belemmeringen die vrouwen op dit moment in de sector ondervinden aan de orde komen.

Aanmelden

Gelijke kansen en behandeling op de arbeidsmarkt, evenredige vertegenwoordiging op alle niveaus en een inclusieve bedrijfscultuur voor vrouwen is een van de doelen van SER Diversiteit in Bedrijf. Maar ook van FME, die de SER Charter in april 2023 heeft ondertekend.

Programma

Tijdens deze middag wordt ingegaan op de vraag: wat zijn de uitdagingen voor meer gendergelijkheid in arbeidsorganisaties en wat is nodig om die te overwinnen? Na afloop is er uitgebreid de mogelijkheid om hierover door te praten tijdens een walking netwerk-diner.

Het programma is nog onder voorbehoud.

Moderator: voorzitter SER Topvrouwen, Marguerite Soeteman-Reijnen

15:30 uur | Registratie en ontvangst

16:00 uur | Welkom en start programma

  • Eveliene Langedijk, FME MT-lid marktontwikkeling en innovatie en Helen Kardan, FME Boegbeeld diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie.
  • Marguerite Soeteman-Reijnen, voorzitter van SER Topvrouwen.
  • Ten slotte gaan wij samen met toonaangevende vrouwelijke bestuurders vanuit de achterban van FME en FME branches het gesprek aan over het belang en het streven naar een gelijkwaardige positie van vrouwen op de arbeidsmarkt.

18.00 uur | Walking netwerk diner

19:30 uur | Einde

Aanmelden

Deze bijeenkomst is voor FME-lidbedrijven en FME branches. Er zijn 100 plaatsen beschikbaar. Plaatsing op volgorde van binnenkomst. Er wordt een wachtlijst opgesteld als de bijeenkomst vol is.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
Vragen

Inloggen in MijnFME

Exclusief voor leden
Sluiten