arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Webinar | Smart Industry Noordwest Online Jaarevent 2020

De Smart Industry Hub Noordwest zet zich in om zoveel mogelijk ondernemers in de maakindustrie in Noordwest-Nederland actief deel te laten nemen aan Smart Industry activiteiten. Om jou als ondernemer kennis te laten maken met de Hub, je nieuwe inzichten te geven en concrete tools aan te bieden, organiseert de Hub op dinsdag 29 september van 09:30 – 11:00 het eerste Smart Industry Noordwest Jaarevent in de vorm van een webinar.

Informeren en inspireren

Laat je tijdens het webinar informeren over de mogelijkheden die de Hub biedt en krijg concrete handvatten aangereikt om zelf aan de slag te gaan. Laat je door Fieldlabs en ondernemers bijpraten over lopende projecten op het gebied van Digital Twinning en Smart en Predictive Maintenance en laat je inspireren door hun ervaringen en lessons learned. Via de chat kun je gedurende het webinar vragen stellen die door dagvoorzitter Mark Beumer aan de sprekers worden voorgelegd.

FME is een van de trekkers van de hub Noordwest om de mki in Noordwest-Nederland aan Smart Industry activiteiten te laten deelnemen. 

Programma

  • 09:30 uur – Welkom door dagvoorzitter Mark Beumer
  • 09:35 uur – Herman van Bolhuis van het Fieldlab 3D Makers Zone neemt je samen met Michael John Sweers, eigenaar en digital twin ontwikkelaar bij Sweers Consulting, mee in de wereld van digital twinning voor productoptimalisatie
  • 09:55 uur – Marcel Bos en Gerben van de Vrie van het Fieldlab ACM3 bespreken met Lex van der Zalm, projectmanager van Verebus Engineering, de mogelijkheden en uitdagingen van AR/VR
  • 10:15 uur – Gerik ten Berge van het Fieldlab Smart Maintenance Techport gaat samen met Wim Gielen, regiomanager van IJssel Technologie, in op de meerwaarde van predictive maintenance in het productieproces
  • 10:35 uur – Wrap-up en kennismaking Fieldlabs BouwLab R&Do, Amfors Inclusive en 3DMedical
  • 10:45 uur – Afsluiting en netwerkcarrousel

Tijdens de pitches gaan de Fieldlabs in gesprek met aansprekende ondernemers. Deze ondernemers maken we in de aankomende weken via LinkedIn bekend. Kijk daarnaast op onze website voor een volledig overzicht van de onderwerpen waar de Hub Noordwest zich in specialiseert en abonneer je op de nieuwsbrief om niets te missen.

Ga direct aan de slag!

Aan het eind van het programma verlaat je het event met praktische handvatten en kun je tijdens de netwerkcarrousel ervaringen en lessons learned uitwisselen met collega-ondernemers die zich net als jij bezig houden met het implementeren van Smart Industry toepassingen. Als follow-up op dit jaarevent bieden we alle aanwezigen per besproken onderwerp verdiepingssessies aan waarbij je direct in contact komt met de Fieldlabs en concrete samenwerkingen aan kunt gaan. Dit vormt een unieke kans om jouw vraagstukken samen uit te werken!

>

FME in regio Noordwest

In de FME-regio Noordwest zijn er ook volop kansen te benutten als het gaat om het implementeren van smart oplossingen. De kracht in deze regio ligt in de volop aanwezige creatieve industrie (onder andere gericht op ontwerp van nieuwe producten, gaming en innovatieve diensten) en hoogwaardige expertise in IT, Artificial Intelligence en big data, maar ook de mogelijkheid om deze te verbinden met de aanwezige maakindustrie.

Daarnaast is het gebruik van nieuwe technologie in de hele agrifood-waardeketen rond zaadveredeling, glastuinbouw, akkerbouw, vollegrondsteelt en sierteelt ook een kansrijke ontwikkeling.

Tot slot is er uitgebreide kennis over nieuwe, geavanceerde materialen, waaronder composieten, en bijbehorende productietechnologieën en worden deze ook toegepast (inclusief robotica en 3D-printing).

Sluiten