arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Webinar | Sustainable Buildings in Denmark: Working together for an energy efficient future

Energiebesparende renovaties vormen tot 2050 een enorme en uitdagende taak voor de Deense samenleving. De gestelde doelen vereisen een aanzienlijke investering, evenals een interdisciplinaire aanpak op basis van de medewerking van een groot aantal verschillende experts en professionals. Wil jij weten welke stappen er in Denemarken gezet gaan worden met betrekking tot verduurzaming van de gebouwde omgeving, en de mogelijkheden tot samenwerking? Meld je dan aan voor het webinar ‘Sustainable Buildings in Denmark: Working together for an energy efficient future’.

Programma

  • Een korte introductie in de Deense bouwsector, en de duurzaamheidsdoelen die gesteld zijn door Anne Svendsen van de Danish Energy Agency
  • In depth insights van professionals van bijvoorbeeld architectenbureaus, projectontwikkelaars, aannemers, en/of bouwbedrijven
  • door Lendager Group e.a.
  • Een Q&A met de sprekers, zodat jij zeker weet dat al jouw vragen beantwoord zijn
  • Een doorkijk naar de digitale handelsmissie en andere next steps.

Dit webinar wordt georganiseerd door FME, in samenwerking met Innovation Quarter.

Achtergrondinformatie

De energiestrategie van de Deense regering omtrent efficiëntie en renovatie van bestaande bouw, 'De weg naar energiezuinige gebouwen in het Denemarken van de toekomst" (Vejen til energieffektivebygninger i fremtidens Danmark) definieert 21 initiatieven ter ondersteuning van de renovatie, in overeenstemming met de Energie-efficiëntierichtlijn en energieprestaties van de gebouwenrichtlijn.

In de bouw spelen innovatienetwerken een belangrijke rol in Denemarken. De initiatieven zijn gericht op het verminderen van het netto energieverbruik voor verwarming en warm water in bestaande gebouwen met 35% in 2050. Sommige van de maatregelen zijn gericht op alle bouwsegmenten, terwijl andere specifiek zijn voor eengezinswoningen, meergezinswoningen, commerciële en openbare gebouwen.

Kopenhagen

Kopenhagen wil in 2025 de eerste CO2-neutrale hoofdstad ter wereld zijn. In een periode van 10 jaar heeft Kopenhagen zich toegeweid om de 2 miljoen ton carbon footprint van de stad volledig te verwijderen. Dit doel willen ze hoe dan ook behalen, zelfs als de stad blijft groeien met 100.000 nieuwe inwoners en 20.000 banen.

Sluiten