arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Workshop Ja, ik wil een mbo-stagiair!

Online workshop/training
Stage

FME, partnerbranches, SBB en bedrijven in de technologische industrie bundelen de krachten om ervoor te zorgen dat er voor iedereen met interesse in techniek een stageplek beschikbaar is. Het gaat om stageplekken in een BBL-traject (leerbaan ofwel werkend leren) en om de BOL-stages. Juist nu kunnen we laten zien dat we een sector met perspectief zijn, voor jongeren, voor zij-instromers en voor medewerkers in onze bedrijven die bij willen leren. Ook jouw bedrijf kan helpen, door een stage of leerbaan aan te bieden! Doe je mee? ​​​​​​​

In de workshop krijg je handvatten om een goede mbo-stageplek te organiseren. Aan de hand van een aantal vragen gaan we stapsgewijs door dit proces.

Hierbij moet je denken aan de volgende vragen:

  • Waar zijn stagetekorten in mijn regio?
  • Hoe breng ik mijn stagemogelijkheden onder de aandacht?
  • Hoe organiseer ik een goede stage in coronatijd?
  • Welke ondersteuningsmogelijkheden (onder andere subsidies) zijn er als ik een stage wil aanbieden?
  • Wij zijn al leerbedrijf, maar ik wil nu ook een erkenning voor de opleidingen waar de stagetekorten zitten. Hoe doe ik dat?

De workshop op 8 maart richt zich met name op bedrijven in de regio Zuidwest. De workshop op 10 maart richt zich met name op bedrijven in de regio Noordwest. Uiteraard zijn ook de bedrijven uit de andere regio’s welkom.

Het is een interactieve workshop met ruimte voor specifieke vragen van de deelnemers. Maximum is 15 deelnemers per workshop. Indien nodig, zullen we meer workshops organiseren.

Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten