arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Zet een circulaire strategie op voor jouw bedrijf

Circulair NH

FME, de Hogeschool van Amsterdam en de CIRCOhub Noord-Holland bieden ondernemers in Noord-Holland aan hen te helpen bij het opstellen van hun circulaire strategie.

Tweetrapsraket

Het gaat om een tweetrapsraket waar je als bedrijf aan kunt deelnemen om je circulaire strategie op te stellen.

Je start met een zogenaamd CIRCO Track om te kijken waar in jullie waardeketen ‘verlies’ wordt gemaakt en er een verduurzamingsslag kan worden gemaakt in bijvoorbeeld jullie productieproces. Vervolgens is er de mogelijkheid om aan de slag te gaan met een afstudeerder van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) om het advies uit de CIRCO Track mede te realiseren bij jullie in het bedrijf.

Voor de maakindustrie in Noord Holland hebben we speciaal de volgende planning gemaakt:

  1. 8 februari, 22 februari en 8 maart 2023: 3 keer een halve dag (13:00 - 17:00 uur) CIRCO Track voor de opzet van de circulaire strategie. Twee keer fysiek en een keer online.
    Het idee is dat je een voortraject doet waarop de studenten kunnen voortbouwen om een idee voor circulair ondernemen voor jullie bedrijf concreet te maken en te kijken welke circulaire activiteiten mogelijk en kansrijk voor jullie zijn.
  2. Maart-juni 2023: 20 weken een afstudeerder van de HvA die mede jullie plan voor de circulaire economie gaat realiseren.
    Bij het derde dagdeel van de CIRCO Track haakt een student van de HvA aan. Idealiter is dit een vierdejaars student Industrial Design Engineering (technische bedrijfskunde/ werktuigbouwkunde, met focus op technisch of productontwerp).  Deze zal dan gedurende 20 weken samen met medewerkers van jouw bedrijf een kansrijk circulair idee, dat uit de CIRCO Track is gekomen verder uitwerken en mogelijk mede implementeren. De stagiair start dus vanaf februari 2023 en zal ongeveer 1 uur per week begeleiding nodig hebben vanuit jullie. En daar hoort uiteraard een stagevergoeding en een tijdelijke plek in de organisatie bij.

Start met een uniek Maakindustrie CIRCO Track samen met nog minimaal 7 andere bedrijven uit Noord-Holland. Deelname is met 2 verschillende soorten mensen van jullie bedrijf. Bijvoorbeeld een op beslissing niveau en een operationeel product management, of een engineer en iemand uit de sales. 

Kosten

Dankzij een subsidie van de provincie Noord-Holland betaal je voor de gehele CIRCO Track voor 2 personen per bedrijf (inclusief locatie/koffie/thee/lunch) een gesubsidieerd bedrag slechts €1.500,-

Meld je nu aan!

Zet een circulaire strategie op voor jouw bedrijf

Aanmelden
Voor welke datum wil je je aanmelden?
Postadres
CRM Vragen
Sluiten