arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Zorg van de toekomst in en buiten het Radboud ziekenhuis

Radboud UMC en FME nodigen je graag uit voor een bijeenkomst over het verbeteren van de zorg in en buiten het Radboud ziekenhuis. Radboud is nadrukkelijk op zoek naar nieuwe oplossingen en strategische samenwerkingen voor in de (nabije) toekomst. Dat kunnen zowel hele concrete innovatieve technologieën zijn maar ook bestaande technologieën die nog niet in de zorg worden gebruikt (maar wel daarbuiten).

Twee challenges staan deze bijeenkomst nadrukkelijk op de agenda

 1. Welke (technologische) uitdagingen zien we voor de toekomst van een ziekenhuis?
  Denk met name het ontsluiten van informatie, toepassen van (slimme) applicaties gericht op ondersteuning van het werk en als laatste creatieve manieren om noodzakelijk kennis goed en gericht over te brengen. Zeker het gebruik Artifical Intelligence stelt veel eisen aan de informatielogistiek. Ook zijn de potentiële besparingen groot. Zo kan door gerichtere behandeling (personalised healthcare) het aantal her-operaties worden verminderd en de effectiviteit van behandelingen verbeteren. Hierbij zoeken we de samenwerking op met  bedrijven die toegevoegde waarde hebben in het bij elkaar brengen van complexe informatiestromen, het verwerken van dergelijke data in vertrouwelijke omgevingen en hoe deze informatie gebruikt moet worden in operationele processen.
 2. De bouw van het nieuwe Radboud UMC-ziekenhuis
  Hierbij wordt in de architectuur al rekening gehouden met flexibele vormen van zorg. Dat roep natuurlijk allerlei nieuwe vragen op. Bijvoorbeeld hoe de patiënt het beste door het ziekenhuis geleid kan worden, hoe we steeds meer geautomatiseerde monitoring kunnen toepassen en dergelijke. Het ziekenhuis wordt bijvoorbeeld gebouwd met minder bedden dan in de huidige situatie, als voorbereiding op nieuwe manieren van werken.  Denk bijvoorbeeld aan meer activiteiten synchroniseren om zo de tijd dat mensen in het ziekenhuis zijn te verkleinen. De kennis en toegevoegde waarde die we zoeken zit in kennis over logistiek, wayfinding maar ook in procesoptimalisatie en sensoren.

Doelen van de sessie

 • Kennisoverdracht
 • Vinden van strategische samenwerkingspartners
 • Boven water krijgen van tactische en operationele belemmeringen in samenwerking tussen technologische industrie en ziekenhuis 

Programma

14.15 uur            Ontvangst  

 • Programma
 • Korte opening door FME, Edwin Dekker vervolgd door een verhaal van prof dr. Harry van Goor van Radboud
 • Plenaire vragen en brainstormsessies
 • Radboud het nieuwe ziekenhuis
 • Brainstormsessies
 • Gelegenheid tot netwerken

18.00 uur            Einde bijeenkomst

Sluiten