arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Airborne’s Automated Kitting Robot Cell gaat LIVE tijdens de JEC Aerospace Planet 2019

12 april 2019

Airborne heeft in maart 2019 de geïntegreerde en geautomatiseerde ‘ply cutting, handling, stacking en sorting’ oplossing voor composieten en geavanceerde materialen op de JEC World Aerospace Planet gepresenteerd. In samenwerking met Gunnar en Schmalz biedt Airborne een volledig geïntegreerd systeem voor de composietindustrie dat het mogelijk maakt om composietmaterialen maximaal te benutten. Het systeem biedt maximale flexibiliteit, hoge betrouwbaarheid en digitale traceerbaarheid van handelingen.

Nu OEM's en leveranciers in de luchtvaartindustrie naar nieuwe manieren zoeken om hun huidige productielijnen te optimaliseren, staan fabrikanten onder druk om tijdig met een oplossing te komen. De huidige handmatige processen vertragen hun klanten aanzienlijk. Bovendien eisen grote bedrijven als Airbus en Boeing de afgelopen jaren in toenemende mate van hun leveranciers dat zij kosten besparen, wat leidt tot een vermindering van de winst. Daarom moeten fabrikanten nieuwe oplossingen vinden om hun productie-optimalisatie naar een hoger niveau te tillen: door het implementeren van nieuwe en innovatieve manieren, zoals geautomatiseerde en digitale productie.

Een flexibele en digitale workflow voor composietenproductie in de luchtvaart

Om deze nieuwe productiemethoden te introduceren, hebben Airborne en zijn technologiepartners Gunnar en Schmalz het Automated Kitting-systeem LIVE gedemonstreerd op de Aerospace Planet van JEC World 2019. De vertaling van nestingbestanden naar machinebesturingen en sorteeroptimalisatie is volledig geautomatiseerd via Airborne's eigen algoritmen en werkt ‘on-the-fly’. Airborne heeft ook een partnerschap met Plataine om een ​​geïntegreerde oplossing aan te bieden voor zowel dynamisch nesten als automatisch kitten.

"Dit systeem brengt de dagelijkse vragen en noden in beeld en helpt je te besparen op materiaalverspilling."

Zorgen voor volledige digitale tracking van de sortering

De Automated Kitting-oplossing zorgt voor volledige digitale tracking van het sorteren en elimineert eventuele fouten. Op de JEC World Aerospace Planet hebben bezoekers de hele waardeketen kunnen zien in een gecombineerde productie-robotcel.

Marcus Kremers, CTO van Airborne: "Dit systeem heeft drie belangrijke voordelen voor degenen die het implementeren in hun productie. Het is volledig geautomatiseerd, waardoor arbeidskosten worden bespaard. Het is volledig digitaal, waardoor het makkelijker wordt om het materiaal te traceren en de kwaliteit te controleren; zo voorkom je sorteerfouten. En het heeft een volledig geautomatiseerde workflow, waardoor je maximale flexibiliteit in de bediening hebt, zonder de controle te verliezen. In een draaiende fabriek kan de vraag elke dag veranderen. Dit systeem brengt de dagelijkse vragen en noden in beeld en helpt je te besparen op materiaalverspilling. Je kunt veel zorgen uit je hoofd zetten; het systeem denkt met je mee!”

Geïntegreerde oplossingen om kosten drastisch te verlagen

Vorig jaar hebben de drie bedrijven hun krachten gebundeld en de ambitie uitgesproken om een ​​algehele geautomatiseerde snijoplossing voor de wereldwijde composietenmarkt mogelijk te maken, waarmee hun klanten aanzienlijke kostenbesparingen kunnen realiseren. Airborne's expertise is de ontwikkeling en levering van geautomatiseerde en digitale composietproductieoplossingen, terwijl de kerncompetentie van Gunnar het snijproces van composieten is, inclusief de randapparatuur van het toevoeren en nesten van materialen. Schmalz als marktleider in vacuümautomatisering voltooit het dienstenaanbod met efficiënte vacuümgrijpsystemen. Een andere partner van Airborne is Plataine, een expert in digitale productie en IoT en biedt geavanceerde nestingsoftware. Deze software is complementair aan het Automated Kitting-systeem en maakt volledig dynamisch nesten mogelijk, waardoor materiaalverspilling aanzienlijk vermindert en de operationele efficiëntie wordt gemaximaliseerd.

Airborne
Sluiten