arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Altrex bouwt Europa’s meest innovatieve lasstraat

9 september 2015

Altrex bouwt aan de toekomst. Daarom kiezen wij voor de techniek van morgen. Die wordt nú al onderdeel van onze productielijn. Met een geheel nieuwe lasstraat maken wij een even innovatieve als technische sprong. De eerste stap is reeds gezet, want fase één van de bouw is begonnen.

Nieuwe technieken en innovaties maken het mogelijk om onze producten steeds slimmer te vervaardigen, om nog veiliger te werken en om direct in te spelen op elke vraag. Juist ook wanneer deze specifiek en anders dan standaard is. Onze nieuwe lasstraat heeft het allemaal in huis.

5 robots, 3 keer 25 meter en ontelbare mogelijkheden

Al jaren kiest Altrex voor kwaliteit en veiligheid, zodat je kunt blijven vertrouwen op de beste producten. Met de high-tech oplossing die wij op dit moment in onze productie bouwen krijg je nog meer zekerheid. Vijf robots vinden – wanneer de hele lasstraat compleet is – hun weg over in totaal 75 meter innovatie en techniek. Aangestuurd door een centraal systeem én door zichzelf, want zo slim zijn onze nieuwe robots.

Het beste in CMT Advanced

De nieuwe lasstraat is voor ons de meest logische opvolger van onze huidige techniek. Wederom kiezen wij voor de onverwoestbare kwaliteit die Fronius met zijn high-tech apparatuur en CMT lasmethode in de afgelopen jaren al bracht. Gebaseerd op ervaring dus. Daarnaast zijn het de vele mogelijkheden die grote impact zullen hebben op onze productie en werkwijze.

Flexibiliteit, flow en continuïteit

Zo krijgt flexibiliteit nieuwe betekenis. De robots verplaatsen zich over de volle lengte van de straat. Ze kunnen samenwerken aan hetzelfde product en hebben door hun slimme design meer bewegingsvrijheid dan ooit. Daarmee krijgen specifieke wensen alle ruimte en wordt elke lasjob nog nauwkeuriger, nog strakker.

De robots staan bovendien nooit stil. Ze werken zelfs door wanneer er een mal wordt gewisseld. Elke stap in het productieproces is meer gestroomlijnd en de logistiek is optimaal. Van halffabrikaat tot eindproduct, van opslag tot levering. Flow en continuïteit tillen we daarmee naar het hoogste niveau.

Sluiten