arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Altrex toont opvallende innovaties op BouwBeurs 2017

27 februari 2017

Wederom laat Altrex zich van zijn innovatieve kant zien. Op de BouwBeurs 2017 toonde het wereldwijde A-merk in klimmaterieel zijn nieuwste product: de Safe-Quick® 2 rolsteiger. Een primeur, want de nieuwe Safe-Quick® was voor het eerst te zien én te proberen.

Met de Safe-Quick® 2 verrast Altrex zowel de beursbezoekers als de markt. De nieuwste uitvoering van de rolsteiger is het resultaat van nieuwe inzichten en van luisteren naar de behoeftes van de gebruiker. Altrex zag de BouwBeurs als een mooie gelegenheid om de Safe Quick® 2 te introduceren. Met name omdat bezoekers de innovatie zo live konden ervaren.

Safe-Quick® 2: slimmer, sneller, veiliger

"De nieuwe versie van de Safe-Quick® heeft een aantal opvallende toevoegingen", vertelt Henry Dijksma, Product Manager bij Altrex. “We merkten dat er de wens was om langere steigers te maken, om ze door te kunnen koppelen langs bijvoorbeeld een brede gevel. Met de nieuwe, smallere klauwen is het mogelijk om meerdere steigers aan elkaar te bevestigen zonder dat er hoogteverschil ontstaat tussen platformen. Dat is praktisch en veilig.”

De Safe-Quick® 2 verrast vooral ook in gebruiksgemak. De frames zijn makkelijker stapelbaar. Dat versnelt de op- en afbouw van de steiger en het systeem neemt minder ruimte in bij transport. "Net als bij de eerste versie van de Safe- Quick® staat ook nu weer veiligheid voorop", vervolgt Dijksma. "De leuningen bestaan uit één geheel. Dus geen losse onderdelen meer. En omdat er maar één juiste manier van opbouwen is, heb je minder kans dat je het verkeerd doet."

De opbouwmethode van de Safe-Quick® is geheel conform de officiële regels zoals vastgelegd in het A-blad Rolsteigers van Volandis, kennis- en adviescentrum voor de Bouw- en Infrasector. Daarmee wordt de opbouwmethode vanaf 1 januari 2018 verplicht. Altrex voldoet hiermee aan de nieuwe en strengere eisen.

ALtrex

Meer innovaties op de BouwBeurs

Naast de Safe-Quick® 2 introduceerde Altrex meerdere innovaties op de BouwBeurs 2017. Zo ook een nieuw type platformhaak die de op- en afbouw van steigers makkelijker maakt. Een uniek ontwerp met geïntegreerde opwaaibeveiliging waarmee je een steiger nog sneller en veiliger opbouwt.

Sluiten