Applicatiebeheerder AFAS ERP

Team

Als je een AFAS-implementatietraject hebt gedaan, dan weet je wat wij bedoelen wanneer we zeggen: “We zitten in de AFAS-villa, op weg naar dat droomkasteel”. Om heel eerlijk te zijn, kan die villa ook nog wel wat inrichting gebruiken voordat we verder kunnen. En daar kom jij om de hoek kijken! Ben jij een AFAS-applicatiebeheerder met kennis van financiële processen? Word je enthousiast van een omgeving waar de basis al op orde is, maar er ook nog heel veel moet gebeuren? Een omgeving waar jij met jouw expertise het verschil gaat maken? Kom dan eens kletsen om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen!

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich als ondernemersorganisatie in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 160 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. Het ICT-team van FME bestaat uit 4 medewerkers die de overige FME- en brancheteams ondersteunt in haar dienstverlening. Wij zijn op zoek naar een: Applicatiebeheerder AFAS ERP.

Wat ga jij doen?

Vanaf januari 2023 maakt FME gebruik van AFAS HR en sinds januari 2024 hebben we ook de ERP omgeving in gebruik genomen. Dat betekent dat we op dit moment midden in de fase zitten waarin iedereen de applicatie leert kennen, voor het eerst uren gaat schrijven in AFAS, de eerste facturen goedgekeurd moeten worden en er gebruik gaat worden gemaakt van de management rapportages in AFAS. Wedden dat nog niet alles vlekkeloos verloopt? Jouw taak bestaat uit het inventariseren, prioriteren en oplossen van de wijzigingsverzoeken en incidenten die gaan ontstaan. Daarnaast help je onze afdeling F&C bij het opzetten van een roadmap om de doorontwikkeling van de AFAS applicatie gaande te houden. We zijn immers nog niet in dat droomkasteel!

Werkzaamheden

 • Bewaken van de operationele en technische werking van AFAS, samen met je collega applicatiebeheerders en onze partners;
 • Tijdig anticiperen op productupdates vanuit AFAS;
 • Wijzigingsverzoeken gestructureerd ontvangen, prioriteren en voorleggen aan de ICT Stuurgroep. Vervolgens planmatig de wijzigingsverzoeken oppakken;
 • Samen met Finance de roadmap definiëren en actueel houden in concrete verbetervoorstellen;
 • Het actueel en volledig houden van gebruikersdocumentatie en actief bijdragen aan het verhogen van het kennisniveau van AFAS bij onze collega’s zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van AFAS;
 • Eigen relevante kennis actueel houden met passende opleidingen.

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  

Daarnaast mag je van ons verwachten

 • Een salaris tussen de € 3.294,- en € 5.490, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 ADV dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,35 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 in 2024,-, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

We zijn op zoek naar iemand die het leuk vindt om de vertaling te maken van wensen uit de organisatie naar oplossingen in de IT. Je bent benaderbaar en klantgericht. Je werkt voornamelijk zelfstandig, maar weet wanneer je beter even bij AFAS of een van onze andere partners moet aankloppen voor advies. Je vindt het daarnaast ook leuk om samen te werken met de andere collega’s in het team en snapt dat er in zo’n klein team soms ook de handen uit de mouwen moeten voor generieke ICT-activiteiten. Je maakt het verschil door gestructureerd en doordacht jouw werkzaamheden uit te voeren.

Functie-eisen

 • HBO denk- en werkniveau
 • Minimaal 2 jaar ervaring met AFAS Profit
 • Kennis van of aantoonbare affiniteit met financiële processen
 • Ervaring met projectmatig werken​​​​​​​​​​​​​​

Nederlands is de enige voertaal binnen FME. We verwachten dan ook dat je het Nederlands in woord en in schrift uitstekend beheerst.

Informatie over deze vacature

Joyce Keizer, Corporate Recruiter, joyce.Keizer@fme.nl

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie voor 25 februari naar joyce.Keizer@fme.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.